Szórakozás

Az igazi aktív hétvége (x)

Van, akit a pihenős-napozós nyaralás kapcsol ki, és van, aki az aktív utazásra esküszik. Mi ez utóbbihoz ajánlunk egy jó programot!

43 éves hagyományt folytatva, 2020-ban is február utolsó hétvégéjén nyitja meg kapuit az ország elsőszámú turisztikai eseménye, az Utazás kiállítás. Itt, a 35 ország több mint 200 kiállítója mellett számtalan színes program várja az utazni vágyókat, nem beszélve a résztvevő desztinációk, szolgáltatók és utazási irodák saját programjairól, attrakcióiról. Ez utóbbiak közül kiemelkedik a két díszvendég, Eger és térségének, illetve Olaszországnak a megjelenése, de izgalmas látnivalókkal érkezik Budapest, a host city is. Sőt, a kiállítással egyidőben kerül megrendezésre a Budapest Boat Show, ahol a legnagyobb hajómárkák közel 130 modellje lesz megtekinthető két teljes pavilonban.

Nem kérdés, tehát, hogy a február 27-től március 1-ig tartó Utazás kiállítás igazi aktív kikapcsolódást nyújt mindenkinek a Hungexpo-n, akinek az utazás a szenvedélye, legyen szó annak bármely formájáról. A független utazókat a 10. jubileumi alkalmát ünneplő Járatlan Utakon Fesztivál hétvégi előadásai, és a Blogger Találkozó beszélgetései várják, ahol megismerkedhetnek egy-egy országgal az utazók szemével, tippeket, tanácsokat kaphatnak gyakorlott utazóktól, vagy csak megismerhetik élőben, az általuk követett bloggereket.

A Karaván Szalonon hazánk legszélesebb hazai lakókocsi és lakóautó kínálata lesz megtekinthető több mint 60 járművel, és a karavánozáshoz, kempingezéshez elengedhetetlen kiegészítőkkel, de felfedezhetők lesznek az egzotikus déli kontinens csodái is, az Afrika Expo és Vásár kiállítóinak standjain és színpadán. Mindemellett természetesen bemutatkozik a hazai utazási irodák nagy része, akiknél akár már a helyszínen le lehet foglalni az utat a kiállításon megismert országokba. Aki pedig szerencsésnek érzi magát, az foglalás helyett részt vehet az Utazás kiállítás 2020-as nyereményjátékán, hogy kanári szigeteki, hurghadai vagy egri nyaralást nyerjen.

A négy napon keresztül folyamatosan zajló gasztronómiai, táncos, zenés színpadi programok közül kiemelkedik a Momentán Társulat előadása, mely szombaton várja az improvizációs színház kedvelőit. A programok és látnivalók látogatása egyetlen belépővel lehetséges, melyet érdemes előre, online megvenni az utazas.hungexpo.hu oldalon.

Annál is inkább, mivel a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ revitalizációja miatt megváltozott a belépés a rendezvényre, 2020. február 27. és március 1. között a III. Fogadócsarnokon keresztül lehet majd csak bejutni a területre, és a korlátozott számú parkolóhely miatt, idén érdemes az autót is távolabb letenni és tömegközlekedéssel érkezni.

Advertisement

Ajánlott videó

Olvasói sztorik