Szórakozás

Csősz Boglárka a női egyenjogúságról: Magyarországon nagyon jól állunk

Hogy az őt interjúztató Lakatos Márkot idézzük: Tényleg?

Csősz Boglárka volt a mai Reggeli egyik vendége, és szóba került a női egyenjogúság kérdése. Csősz ennek kapcsán elmondta, hogy ebben szerinte Magyarország nagyon jól áll, hisz nagyon kevés dologban tudnak a férfiak beleszólni a nők dolgaiba, és olyan szintű GYES rendszer van, hogy a nőket támogatják, hogy vállaljanak gyereket és otthon tudjanak maradni vele. Szerinte ezt a világon kevés nő teheti meg. Ez merész kijelentés annak fényében, hogy egy viszonylag új kutatás az ellenkezőjét mutatta ki, ami a nemek közti egyenjogúság mértékét vizsgálta 2018-ban.

Igen rosszul áll Magyarország a nemi egyenlőségek terén
A Világgazdasági Fórum listáján a 105. helyen állunk.

Csősz arról is beszélt, hogy mi a különbség a magyar és a török helyzet közt, szerinte a török nők nem szeretnek dolgozni és inkább otthon maradnak gyereket nevelni, ha tehetik, ez pedig probléma.

Ajánljuk a kedves olvasó figyelmébe továbbá egy 2018-as átfogó kutatásról szóló cikkünket, ami a magyar nők helyzetét vizsgálta.

Munka és gondoskodás: ez a szembenállás feszíti a magyar nők mindennapjait
Bár szimbolikus ügyekről sok szó esik, egy átfogó kutatásból kiderül, miről lenne érdemes Orbán Viktornak megállapodnia a nőkkel.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik