Szórakozás

David Schwimmer szerint nem fog visszatérni a Jóbarátok velük

Eddig nem prezentáltak semmi olyant, aminek számára lett volna értelme és nem akarja csak a pénzért csinálni.

Mivel a Jóbarátok ma is a legtöbbet streamelt sorozatok közt van, aminek a jogaiért vagyonokat fizetnek a szolgáltatók, ezért régóta terítéken van, hogy valamilyen formában visszatérjen. A sorozat női sztárjai egy ideje már lebegtetik is a levegőben, de David Schwimmer most lehűtötte a kedélyeket a Guardiannek adott interjújában.

Egyszerűen nem lehetséges szerintem a visszatérés, tekintve, hogy hol tart mindenki éppen a karrierjében. Szerintem mindenki egyetért abban, hogy minek hozzányúlni a végéhez, ha ennyire jó volt a lezárás? Nem akarok semmit se csak a pénzért csinált. Eddig semminek nem volt értelme számomra, amit prezentáltak nekünk, számomra pedig kreatív szempontból is jó ötletnek kell tűnjön.

Szóba került a sorozat problémája a diverzitással, ugyanis a nagyon sokszínű New Yorkban játszódik, ehhez képest még a statiszták közt is alig látunk mondjuk fekete, latino, vagy ázsiai arcokat. Schwimmer támogatna egy rebootot ennek kapcsán.

Talán kellene egy teljesen fekete Jóbarátok, vagy egy teljesen ázsiai. De tisztában vagyok a sorozat hiányosságaival ilyen téren és évekig kampányoltam is mellette, hogy Ross randizzon színes bőrű nőkkel. Az egyik első barátnője egy ázsiai-amerikai nő volt, később randizott afro-amerikai nővel is. Ezt én szorgalmaztam.

Megjegyezte, örül, hogy a sorozatnak volt hanuka epizódja, és nem mindig csak karácsonyi, legalább ezzel is elismerve a sokféleséget, még ha tisztában van, hogy ez nem is sok. Elmondta, tisztában van a kivételes helyzetével, éppen ezért küldetésének is érzi, hogy jóra használja.

Tisztában vagyok a privilégiumaimmal, mint fehér hetero férfi, akinek a szülei megengedhették maguknak, hogy privátsuliba járhasson. Mindig is éreztem némi felelősséget emiatt, hogy visszaadjak ebből, amennyit tudok, és jelezzem, ha hatalommal való visszaélést látok.

Kiemelt kép: Tibrina Hobson/Getty Images, The Rape Foundation

Ajánlott videó

Olvasói sztorik