Szórakozás

Gwyneth Paltrow viccnek komoly, komolynak vicc

A Netflix új sorozata, de legalábbis annak posztere szerint a színésznő már nemcsak gőzölni akarja a vaginánkat, de bele is mászik. És nagyon úgy néz ki, hogy mostantól mindig ezt teszi majd, mert azt állítja, teljes mértékben abbahagyja a színészkedést. Sőt, állítása szerint már tizenöt éve abbahagyta. Viszont akkor itt valaki hazudik.

Most jutottam el odáig, hogy képtelen vagyok eldönteni, Gwyneth Paltrow teljesen megőrült-e, vagy ő a világ legnagyobb trollja, esetleg az egyik leginkább irigylésre méltó nő, aki azt csinálja, amit szeret, miközben csodálatos méltósággal kezeli, hogy mindenki hülyének nézi.

A Netflix azzal indította 2020-at, hogy bejelentette, Paltrow gazdagokat megcélzó, wellness-termékekben utazó cégéről, a Goopról még a hó végén bemutatnak egy hatrészes minisorozatot. A the goop lab with Gwyneth Paltrow című sorozat a közel másfél perces előzetese szerint úgynevezett alternatív gyógymódokat mutat majd be, de először nem is maga a trailer dobta meg az emberek vérnyomását, hanem a poszter.

De térjünk vissza a sorozat előzeteséhez, ami pont olyan, mint Paltrow webshopja, a Goop. Rögtön azzal kezdődik, hogy a színésznő azt kérdezi a vele szemben ülő szexterapeutától, hogy „mi a szart csinálnak ők az emberekkel”, miután utóbbi azt mondja, mindenkit a csúcsra juttatnak, közben pedig egy masszázsasztalhoz hasonló szerkezeten élvező nőt láthatunk. Erős indítás, de ha ez csak egy előzetes, akkor sanszos, hogy a sorozatban ennél is erősebb jelenetekre számíthatunk. Az biztos, hogy lesz benne akupunktúra, hóban fagyoskodás és hideg vízben fürdés, mindenféle spirituális megtisztulás, meg egy olyan módszer, amit az egyik nő ördögűzésnek nevez. Aztán hirtelen mutatnak egy nőt, aki a már említett szexuálterapeuta jelenlétében egy tükörrel vizsgálja meg a vagináját, miközben megtudhatjuk, hogy Paltrow goopos munkatársa, Elise Loehnen még nem látta a sajátját.

Vagyis nemcsak a vaginagőzölésről és a hüvelybe feldugható jáde-tojásról lesz itt szó, hanem rengeteg olyan dologról, ami minden kuruzsló kedvence. Az egyik nő például kiejti a száján azt, hogy több évnyi terápián ment keresztül mindössze öt óra alatt, majd rögtön ezután bevágnak róla egy jelenetet, ahogy egy jógamatracon fekve sír.

Na és ezek után többekben elszakadt valami. Annyira, hogy olyan is akadt, aki Twitteren jelezte a Netflix felé, hogy több mint 16 év után felmondta előfizetését, miután látta az előzetest, ugyanis nem szeretne egy olyan céget támogatni, ami veszélyes kamutudományokat népszerűsít.

Így viszont pláne úgy tűnik, mintha Paltrow ezt az egészet direkt csinálná. A vaginagőzöléssel és a rossz energiákat elriasztó spray-vel együtt. Már csak azért is, mert Paltrow már nagyon rég kitalálta oldalát, ahol nemcsak haszontalannak tűnő dolgokat lehet vásárolni, de életviteli tanácsokat is ad, ám a Goop csak akkor lett igazán ismert, amikor mindenki elkezdett nevetni az abszurditásán. És bár 145 ezer dollárt (mai árfolyamon több mint 45 millió forintot) kellett kifizetnie a vaginába dugható jáde-tojás miatt, amiért azt állította róla, hogy javítja a szexuális életet, miközben nem, vélhetően még mindig betegre keresi magát az üzletasszonykodással. Aztán persze lehet, hogy tévedünk, és ezért is készült el a Netflix sorozata, ami gyakorlatilag olyan, mint egy nagyon drága és nagyon hosszú reklám.

Más szempontból viszont megint csak úgy tűnik, hogy Paltrow nagyon jól él a Goopból, mert nem akar többé színészkedni. Legalábbis ezt mondta a Harper’s Bazaarnak adott interjújában, mert hogy, hogy nem pont most, hetekkel a sorozata előtt került a magazin címlapjára. Paltrow arról beszél, hogy 2005-ben szerepelt utoljára filmben:

Az utolsó filmben akkor szerepeltem, amikor a lányommal voltam terhes. A film címe Bizonyítás volt, annak a színdarabnak a feldolgozása, amiben Londonban játszottam, és akkor úgy éreztem, ennyi, nem tudom tovább csinálni.  (…) Soha többé nem szerepeltem másban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harper’s BAZAAR (@harpersbazaarus) által megosztott bejegyzés, Jan 7., 2020, időpont: 4:32 (PST időzóna szerint)

És ez nagyon jól hangzik, a probléma csak az, hogy ez nem igaz. Legalábbis az IMDb szerint Paltrow 2005 óta tizenhét filmben és négy sorozatban szerepelt. Szóval vagy ő felejtett el sok mindent, vagy az IMDb hazudik. Utóbbi mondjuk azért sem valószínű, mert Paltrow legutóbbi sorozatát, A politikust én is megnéztem, és tényleg szerepel benne. Sőt, még ki is figurázza magát azzal, hogy egy gazdag anyukát alakít, akinek az egyik részben beteg lesz a fia, Paltrow karaktere pedig a gurujának magyarázza, hogy már adott neki fanyarka- és kaktuszborogatást, illetve a kristályt is a fejéhez tette, sőt még a hónaljába is dugta azt, mindent megpróbált, de nem javult az állapota. Ezzel pedig úgy röhögte arcon a Goopot, vagyis gyakorlatilag saját magát, hogy öröm volt nézni, mert ilyen mértékű önkritikát nagyon ritkán látni a celebvilágban.

Szóval ezek után inkább hiszek abban, hogy Paltrow csak egy troll, méghozzá a legcsodálatosabb és a legnagyobb, aki létezhet.

A január 24-én induló hatrészes sorozatát pedig mindennél jobban várom, mert ha mást nem, legalább nevethetek rajta.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik