Szórakozás

Ezt a felsőt kellett lecserélnie egy amerikai nőnek, hogy ne szállítsák le a repülőről

A floridai Key Westből Las Vegasba tartott a férjével 49 éves Swati Runi Goyal. Amikor a repülőn félrehívta őt az American Airlines egyik munkatársa, azt hitte első osztályúra minősítik a jegyüket, de egészen más történt – írja a New York Post.

Goyal és a férje már a helyükön ültek, amikor egy légiutas-kísérő odalépett a nőhöz és félrevonta. Azt mondta neki, két lehetősége van: vagy azonnal lecseréli a felsőjét, vagy leszáll a gépről. Goyal a sátánista egyház pólóját viselte, amin a Hail Satan (dicsőség a sátánnak) felirat volt olvasható, szerepelt rajta a 666-os szám, valamint egy fordított kereszt.

A nő nem értette, miért kellene levennie a pólóját, de mivel a repülő csak emiatt az incidens miatt késlekedett a felszállással, úgy döntött, inkább enged. Elkérte a férjétől egy felesleges inget és a pólóra vette, de aztán megkérdezte a légiutas-kísérőt, hogy mégis mi szükség volt erre.

A férfi elmondta a sátánista póló sértő mások számára, Goyal azonban nem értett vele egyet. Azt mondja, külföldi születésű, kisebbséghez tartozó nőként pontosan tudja, mit jelent az, ha valami sértő, a pólója viszont nem az.

Fotó: Swati Runi Goyal

A pólót gyártó amerikai Sátánista Egyház valójában nem egyházként működik, és nem is a sátánt dicsőíti. A szervezet az állam és a vallás szétválasztásának fontosságára hívja fel figyelmet, illetve a törvény előtti egyenlőségért, a vallásszabadságét, és a szólásszabadságért küzd.

Goyal panaszt tett a légitársaságnál az incidens miatt, a cég azonban nem foglalkozott üggyel. A légitársaság azzal védekezett, hogy a szabályzatukban benne van, hogy az utasaik nem viselhetnek másokat sértő ruhát, Goyal szerint azonban ez egy olyan gumiszabály, ami bármikor, bárki ellen bevethető.

A nő posztot írt a történetéről a közösségi médiába, amit felkapott az amerikai sajtó. Miután a BuzzFeed cikket írt esetről, az American Airlines elnézést kért, és megígérte, hogy megtéríti Goyalnak és a férjének a repülőjegyeik árát.

Az incidens óta Goyal rengeteg támadást és fenyegetést kap magukat konzervatívnak mondó emberektől, akik nem elégedettek a történet végkimenetelével.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik