Szórakozás

Rosszullétet színlelt egy utas a repülőn, mert nagyobb ülést akart kapni

A floridai nőt végül a rendőrség vette őrizetbe, miután a gép visszafordult az „egészségügyi vészhely” miatt.

A floridai hatóságok őrizetbe vettek egy nőt pénteken, miután eljátszotta, hogy egészségügyi problémája van, és rosszul van, csak azért, hogy egy nagyobb ülést adjanak neki – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett nő színjátéka miatt az American Airlines légitársaság pilótája nem sokkal a felszállás után visszafordította a gépet.

A pensacolai rendőrség szóvivője elmondta, hogy a meg nem nevezett nő a felszállás után közölte a legénységgel, hogy rosszul van, és szeretne egy nagyobb helyre ülni. A pilóta azonban ekkor „vészhelyzetnek” minősítette az esetet, és úgy döntött, hogy a Miamiba tartó gépet visszafordítja a pensacolai repülőtérre.

Miután leszálltak, a nő egyértelművé tette, hogy csak színlelte a rosszullétet, mert így próbálta elérni, hogy nagyobb ülést kapjon. A legénység értesítette a hatóságokat, a gépről pedig leszállították az utasokat. A nő azonban nem akarta elhagyni a repülőt. Végül a pilótának sikerült rábeszélnie, hogy szálljon le.

A nőt végül őrizetbe vették egy helyi törvény alapján, ami lehetőséget ad a hatóságoknak olyan emberek őrizetbe vételére, akik veszélyt jelenthetnek önmagukra, vagy másokra. A rendőrség közölte, hogy nem emeltek ellene semmilyen vádat az eset miatt, de ez a jövőben még változhat.

A gép előző hét pénteken, helyi idő szerint reggel háromnegyed 6-kor indult Miamiba, és 40 perccel később már le is szállt az indulási helyen. A gép végül két órás késéssel indult a célállomásra – közölte az American Airlines.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik