Szórakozás

Egy férfi azzal szórakozott Torontóban, hogy vödörnyi ürülékkel öntött le embereket

Már harmadik alkalommal csapott le négy napon belül, mire sikerült elfogni.

A torontói rendőrség letartóztatott egy 23 éves férfit, aki előző hét péntek és hétfő között három alkalommal is folyékony ürülékkel öntött le embereket a kanadai városban – jelentette a helyi sajtó. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az öt rendbeli, fegyverrel elkövetett testi sértéssel vádolt Samuel Opoku miért követte el a támadásokat.

A férfi először előző hét pénteken, helyi idő szerint délután öt órakor öntött le egy nőt és egy fiatal férfi a Toronto Egyetem egyik könyvtárában. A beszámolók szerint odament az egyik asztalnál ülő emberekhez, majd rájuk borította a vödör tartalmát, amit a hatóságok folyékony ürülékként jellemeztek. A Toronto Sun cikke szerint a vödörben vizelet és ürülék keveréke volt.

Másodszor a York Egyetem egyik könyvtárában támadt, vasárnap. Akkor egy nő és egy férfi volt az áldozat. Harmadik alkalommal már az utcán öntött le egy fiatal nőt, egy egyetem közelében. A hétfőn, helyi idő szerint éjfél előtt történt támadás után a rendőröknek sikerült megtalálniuk a vödröt, amiben az ürülék volt.

Opokut végül kedden, helyi idő szerint este hat órakor tartóztatták le. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi vezette nyomra a rendőröket, akik kedden már a lakosok segítségét kérték a támadó azonosítására.

Azt nem lehet tudni, hogy mi volt a férfi indítéka. Bár az áldozatok mind ázsiai származásúak voltak, a hatóságok kizárták, hogy emiatt választotta volna ki őket, mert nyugat-ázsiai és dél-kelet ázsiai is volt közöttük – közölte egy rendőrségi szóvivő a The Star című helyi lappal.

Közben az egyik torontói kórház fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője megnyugtatta az embereket, hogy nem kell attól tartani, hogy az emberi ürüléktől bármilyen betegséget is könnyen elkaphatnak az áldozatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik