Szórakozás

Sokkolódtak a gazdák, mikor az állatorvos közölte velük: valójában nem egy cicát fogadtak be

Nem mindegy, hogy macska vagy macskaféle.

A 18 éves argentin fiatal, Florencia Lobo és a testvére horgászni mentek egy közeli tóhoz az ország Tucumán nevű tartományában. A fiatalok különös hangra és motoszkálásra lettek figyelmesek a part közelében, ahol megláttak két kiscicát, akik az anyjuk mellett feküdtek. Mint kiderült, a nőstény macska elpusztult, a testén lévő sebek alapján valószínűleg egy nagyobb állat ölte meg.  A testvérek nem hagyták sorsukra a cicákat, hanem hazavitték őket, befogadták magukhoz.

Az elárvult kicsiket Titónak és Daninak nevezték el.

Dani sajnos nem sokkal később meghalt, pár nappal az anyja halála után egy reggel nem tudott lábra állni, később pedig el is pusztult. A testvérek úgy döntöttek, hogy a vörös bundás Titót elviszik állatorvoshoz, mert a hátsó lába valahogy megsérült és fájlalta. Nem szerették volna, ha neki is baja esik, így azt látták a legjobbnak, ha szakemberhez fordulnak. Az orvosnál aztán kiderült, hogy a cica valójában nem macska, pontosabban egy macskaféle

egészen pontosan egy puma.

Florencia elmondta, hogy a cica sokkal nagyobbat ugrik és mozgékonyabb, mint az átlagos macskák, ráadásul játékból is elég erősen harapdál és nagyon aktív. Sokszor előfordult, hogy felugrott helyből az asztalra, ez nem szokványos az ő korában. Sajnos a kis Titótól ezután el is kellett búcsúznia a testvéreknek, mivel vadállatot nem biztonságos otthon tartani.

Titót azóta állatvédők vették gondozásba, akik később vissza fogják engedni a vadonba.

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik