Szórakozás

Sütő Enikő négy és fél percig egyhuzamban beszélt a pénzről, a műsorvezetők meg: „Ühüm.”

Vagy nem mertek közbeszólni, vagy ők sem értették, miről beszélt az egykori modell.

Egészen elgondolkodtató hat percen vannak túl azok, akik látták a FEM3 Café délelőtti szegmensét, melyben Sütő Enikő volt a meghívott vendég, és akinek külön rovata van a műsorban Ép lélekben ép test címmel. Kárpáti Rebeka felvázolta a beszélgetés témáját, azaz a bőséget, ami szerinte „kétfajta dolgot is jelenthet”.

Azonnal történt egy kozmikus együttállás,

merthogy a modell-influenszer azt a kérdést tett fel Sütőnek, »mit jelent a bőség?«, erre pedig Sütő Enikő úgy válaszolt: „Pont ezt akartam tőletek kérdezni”.

Majd másfél perc után brutális monológba kezdett „a pénznek nincs szaga” mondásra rákanyarodva:

Szerintem meg ez nem így van. A pénz olyan eszköz, mint a kés: lehet kenyérvágásra is használni és lehet kioltani vele életet. A bőség az szerintem, hogy mindenkinek annyi van, amennyit szeretne. Ez más lesz a milliárdosnál és más az anyukánál, aki nem tud a gyerekének enni adni

– fogalmazott, majd hozzátette, pénz- és egocentrikus világban élünk, ahol a pénz energiaforrás. Ezzel kapcsolta össze a következő kérdést:

Ha ez egy jó energia, akkor hogy kéne jól áramoltatni? Tehát hogy minél több legyen belőle mindannyiunknak. Az alaptétel bennünk van. A pénzzel kapcsolatban rendet kell tennünk a gondolatainkban. Érdemes leírnunk azokat a hitrendszereinket, amelyek a pénzzel kapcsolatosak

– mesélte, miközben:

Így folytatta:

Érdemes szűz szemmel rátekinteni erre, hogy nekem, személy szerint mi a viszonyom, megítélem-e azokat az embereket, akiknek van, vagy megítélem-e azokat, akiknek nincs. Minden esetben, amiről ítéletet hozok, azt eltaszítom magamtól.

Végül visszakanyarodott az eredeti kérdéshez:

Érdemes mindenkinek akár leírogatni a pénzzel kapcsolatos szólásokat, befigyelni, hogy nekem ehhez mi a viszonyom.

A beszélgetés zárásaként Kadlecsek Krisztián megszólalt, és konzekvenciát vont:

Most elindítottad a gondolatokat.

Kiemelt kép: FEM3 Café

Ajánlott videó

Olvasói sztorik