Szórakozás

Bódi Sylvi komposzt vécét használ és boldog ember

A modern világ legtöbb kényelmét mellőzve él most egy kis szigeten.

A modell néhány napja érkezett meg egy kis Fülöp-szigeteki helyre, hogy egy most épülő, önfenntartó eco-resortban önkénteskedjen. Elmondta, hogy többek között a szemétszedésben is segít és hogy szállásának nincsenek falai. A további részleteket pedig már egy újabb bejegyzésben részletezte.

Sokan érdeklődtetek a szállásomról, mesélek még egy kicsit. Nem csak falak nincsenek a bungalómban, hanem elektromosság sem, így esténként nem tudom felkapcsolni a villanyt, de van egy kis olajlámpám és azzal tudok világítani meg zseblámpával. A zseblámpa az nem csak hasznos, hanem elengedhetetlen is itt, hiszen látnom kell, hogy esetleg nem látogatott-e meg engem valami csúszómászó az éj leple alatt. Az esővizet összegyűjtik, így vizem van, tudok zuhanyozni. Persze csak hideg vízzel. Mosdókagyló még nincs a “fürdőszobámban”, de a napokban talán sikerül a helyi srácoknak csinálni egyet, mert tegnap meghozták a cementet is. Napelemek vannak, de az, hogy mennyi áramunk van, az az időjárástól, a napos órák számától függ. Az árammal takarékosan kell bánni.(Nem csak itt, hanem mindenhol így kellene…) Jelenleg a központi épületben használjuk, itt van a konyha is és ide bizony jól jön esténként a világítás és némi áram a konyhai gépekhez. A bungalókban is lesz majd áram, csak még a villanyszerelő önkénteseket várják. Komposzt wc-m van, ez nagyon hasznos a környezetvédelem szempontjából és ha jól csinálják, akkor nem csak hogy nem ártunk vele a környezetnek, hanem kimondottan jót tesz a növényeknek

– sorolta Bódi Sylvi, aki jól viseli a túlságosan is természetközeli állapotot.

Gyorsan tudtam adaptálódni ehhez az egyszerű életformához. Van mit ennem, le tudok zuhanyozni és van hol álomra hajtanom a fejem. Hullámok hangjára alszom el és erre is ébredek. Én egy boldog ember vagyok.

Kiemelt kép: YouTube/Sylvi’s World

Ajánlott videó

Olvasói sztorik