Szórakozás

A valódi Sheldon Cooper még csak 11 éves, most kezdi az egyetemet

Kétéves korában tanult meg írni és olvasni, az általános és középiskolai tanulmányaival kilenc évesen végzett.

Akár a The Big Bang Theory (Agymenők) című sorozat főhőse, Dr. Sheldon Lee Cooper (B.S., M.S., M.A., Ph.D., Sc.D.), a minnesotai Elliot Tanner is csodagyerek. A különbség annyi, hogy utóbbi egy hús-vér 11 éves fiú, aki a napokban kezdte meg az egyetemi tanulmányait – írja egy helyi hírportál.

Igazság szerint, az élet ebben az esetben is felülmúlja a valóságot: míg az Agymenők írói szerint a hiperintelligens Sheldon tizenegy éves korára végzett az általános, és a középiskolai tanulmányaival, Elliott Tannernek erre elég volt az élete első kilenc éve.

A minnesotai fiú, két éves korában tanult meg írni és olvasni, négy évesen pedig törtekkel számolni.

Idén azért válhatott a University of Minnesota nappali tagozatos hallgatójává, mert két év alatt lediplomázott a Normandale főiskolán.

Elliott, a fiatal zseni nem szeretne kitűnni. Azt mondja, annak örülne a legjobban, ha a 21 éves évfolyamtársai annyira megszoknák, hogy egy náluk tíz évvel fiatalabb diákkal tanulnak együtt, hogy szinte fel sem tűnne nekik.

Az szeretné, ha a többiek elfogadnák, és önmagáért kedvelnék és nem a csodagyereket látnák benne.

A beilleszkedést kicsit talán nehezíti, hogy Elliottot minden nap elkíséri az egyetemre az édesanyja. Michelle Tanner azt mondja, az első napon jobban izgult, mintha neki kellett volna beülni a padba.

Elliott azt mondja, még nem döntötte el, hogy mi lesz belőle, ha végez majd a tanulmányaival, bár erre aligha kell addig várni, amíg fel nem nő. Egyelőre azt várja nagyon, hogy beülhessen élete első kvantumfizika-előadására. A sorozat Sheldonjától eltérően Elliott a szabadidejében nem képregényekkel, és vonatokkal foglakozik, hanem golfozik, és Beatlest hallgat. A Harry Potter könyveknek azért ő is nagy rajongója.

(Kiemelt képünkön Elliott Tanner, Fotó: KSTP News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik