Szórakozás

Elképesztő trükkel próbálta megúszni a gyerektartás fizetését egy brit tűzoltó

Azért derült fény a csalásra, mert anya biztosan tudta, hogy csak egyvalaki lehet a gyermeke apja.

Csalásért állt bíróság elé Simon Jordan 33 éves brit tűzoltó, és a rá kísértetiesen hasonlító legjobb barátja, a 40 éves Jason Lee Coles. A két férfi egy gyerektartásbehajtó-ügynökséget próbált átverni, de csúnyán felsültek – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Jordant azért kötelezte DNS-vizsgálatra az ügynökség, mert a férfi nem ismerte el, hogy a nő az ő gyermekét hozta világra 2016. áprilisában. Az anya szerint a tűzoltó, akitől soha, egyetlen fillérnyi támogatást sem kapott, akkor már 16 ezer font (több mint 6 millió forint) gyerektartással tartozott neki.

Simon Jordan rávette a legjobb barátját, a rá nagyon hasonlító Jason Lee Colest, hogy végeztesse helyette a DNS-tesztet.

Meg is született a negatív eredmény, csakhogy az anya biztos volt benne, kizárólag Jordan lehet a gyermeke apja, ezért rávette az ügynökséget, hogy indítsanak nyomozást.

Jordan és Coles később mindketten beismerték a csalást. A tűzoltót a gyerektartás megfizetésén kívül 12 hónap börtönbüntetésre ítélték, a büntetés végrehajtását azonban 18 hónapra felfüggesztették. A férfinek 200 óra fizetetlen közösségi munkát is el kell végeznie. Coles hat hónap börtönt kapott, egy évre felfüggesztve, és ugyancsak 200 órányi közösségi munkát szabtak ki rá.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik