Szórakozás

Angelina Jolie: Hagyjuk már a „tökéletes anya” kifejezést

Szerinte csak bajok vannak a beskatulyázásból.

A Harper’s BAZAAR december-januári címlapján díszeleg Angelina Jolie, aki egy menyasszonyi fátylon túl semmi mást nem öltött magára a kép erejéig.

Nem ez az egyetlen izgalmas dolog a lapszámból, sokkal inkább az interjú, amit adott. Megkérdezték tőle, mit gondol a „tökéletes anya” és „tökéletes feleség” jelzőkről.

Az, hogy címkéket ragasztunk emberekre, majd beskatulyázzuk őket, nem jó dolog. A különbözőséget és a sokféleséget értékelem a legjobban, még a saját családomban is. Nem akarok olyan világban élni, ahol mindenki egyforma, és szerintem ezzel mindenki így van. Olyan emberekkel akarok találkozni, akikkel még soha, hogy megtanuljak olyat, amit még nem tudok

– fogalmazott, majd megkérdezték tőle, hogy év végi lapszám lévén, mit üzen 2020-ra az olvasóknak.

Ha azt érzed, hogy az életed nem teljes, próbáld megtalálni, mi gátol meg abban, hogy tulajdonképpen lélegezhess. Megtalálni és harcolni ellene. Ez mindenkinek másfajta harc lesz, de azt kell mondjam, nagyon sok nőnek például a szabadsága sincs meg. Olykor saját családjuk, közösségük, kormányuk is ellenük dolgozik. Olvasok most egy könyvet, aminek No Visible Bruises a címe, ami azt írja, 2000 és 2006 között több amerikai nő halt meg családi bántalmazásban, mint amerikai katona a csatatéren. Engem rendesen sokkban tart, hogy a házban nagyobb veszély leselkedik rájuk, mint bárhol máshol. Ez ellen pedig harcolni kell. Ha megvan a szabadságunk, akkor azokon kell segítenünk, akiknek nincs.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harper’s BAZAAR (@harpersbazaarus) által megosztott bejegyzés, Nov 5., 2019, időpont: 6:10 (PST időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram.com/harpersbazaarus 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik