Szórakozás

Kvíz: 21 év elég volt, hogy mindent tudj Berényi Miklósról?

Szőke Zoltán hivatalosan is kiszállt a Barátok köztből, így Berényi Miklós története – ha végérvényesen nem is – befejeződött. Ennek örömére vagy bánatára (ki-ki döntse el maga) hoztunk egy kvízt a Mátyás király tér Jockey Ewingjáról. Ha úgy érzed, mindent tudsz a Berényi Kft.-ről és annak emblematikus vezetőjéről, simán menni fognak a kérdések.

A Kft. én vagyok

– tartja a mondás. Vagy mégsem? Ezt tényleg mondta volna Berényi Miklós? Miután végeztetek, megmagyarázzuk a válaszokat a kvíz alatt:

Szőke Zoltánt 9610 epizódban láttuk a sorozatban, de odáig nem jutott huszonegy év alatt, hogy Magdi anyus ágyában kössön ki. Lányát, Timikét már elrabolta egyszer, és Mátyás Tildával nem volt viszonya. Ikonikus egysorossá vált „A Kft. én vagyok.” szövege, szegény testvérét, Andrást pedig bizonyos értelemben ő tette el láb alól. 2011-ben került képernyőre lenyírt hajjal, Nórát pedig négyszer vette el feleségül – legutóbb azért, hogy a Berényi Kft. biztonságban lehessen Claudiától. Beszél angolul, sőt spanyolul is, mindkettő Caracasban derült ki, mikor bátyja után nyomozott. Előbb fia, Balázs után rohant be egy omladozó épületbe, de a lángokban álló Rózsába is berohant, hogy Alizt és Krisztiánt kimenekítse.

Ja, és imádja a whisky-t, abból is a skót fajtát.

Kiemelt kép: Instagram.com/baratokkozt_hivatalos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik