Szórakozás

Rosszul lettek a japán turisták, amikor megkapták a számlát egy római étteremben

Az étterem vezetője szerint a turisták pontosan tudták, mit rendeltek.

Egy japán házaspár úgy érzi, szabályosan kirabolták őket egy római étteremben, ahol egy könnyű vacsora után, majdnem 500 eurót (közel 170 ezer) forintot kellett fizetniük – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Az Olaszországban turistáskodó pár két tányér spagettit rendelt, és vegyes grillhal-tálat rendelt az Antico Caffè di Marte étteremben.

Az étlapon az állt, hogy a haltál ára 6,5 euró / 100 gramm. Az étterem vezetője szerint a házaspár 4,8 kilogramm halat evett meg,

ezen kívül felszámoltak nekik 80 euró szervízdíjat, így jött ki a számla végösszege 476,4 euróra.

A házaspár fizetett, később azonban felháborodott bejegyzést írtak az étteremről a Trip Advisorra. Figyelmeztették a többi turistát, hogy ne menjenek, az Antico Caffè di Marte-be, ha mégis odatévednek, és megpróbálják őket lehúzni, értesítsék a rendőrséget. A japán turisták leírták, az étteremvezető nekik is megpróbálta beadni, hogy megettek közel 5 kiló halat, de esküsznek rá, hogy 2 kilónál biztosan nem ettek többet.

A bejegyzésre több hozzászólás érkezett, melyekből az derült ki,

nem a japánok voltak az elsők, akik túl magas számlát kaptak a római étteremben.

Valaki azt írta, a súlyra árazott haltál a közönséges rablás eszköze, ami 500 eurós számlákhoz vezethet.

Másvalaki azt írta, egy társasággal tért be az étteremben, amit nem ellenőriztek le az interneten, mert nagyon éhesek voltak. Két pizzát, csapvizet, és kávét rendeltek, alkoholt egyáltalán nem fogyasztottak, mégis 350 eurót (kb. 117 ezer forintot) számláztak ki nekik.

Egy helyi lap megkereste az éttermet, de az üzletvezető az újságírónak is csak annyit mondott, az étlapon kristálytisztán látszott, hogy mi, mennyibe kerül, a japán turisták ráadásul maguknak választották ki a halakat.

Hasonlóan botrányos eset történt tavaly Velencében, amikor a Szent Márk téren működő Osteria da Luca étteremben egy 994 eurós (kb. 333 ezer forintos) számlát vittek ki egy szintén japán társaságnak, akik négy szelet marhasültet, egy vegyes grillhal-tálat, ásványvizet, és két pohár bort fogyasztottak.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik