Szórakozás

Örökre elbontották a Mammut ikonikus szökőkútját

Dráma! Vége, ennyi volt.

Vannak Budapesten fix találkozópontok. Ilyen a Nyugati téri óra, vagy a régi Moszkva téri óra, a Westendben a vízesés, vagy a Mammut II-ben a szökőkút. Na az utóbbi helyett ki kell találni valami más találkahelyet, mert úgy tűnt el a bevásárlóközpontból, mintha soha ott sem lett volna.

Pár hétig egy zöld sátorral kerítették körbe, mindenki azt hitte, felújítják – mert sokszor nem működtek rajta a gombok, amikkel a gyerekek szórakozhattak, hogy magasabbra emeljék a vízsugarat –, de végül inkább totálisan elbontották. Csak amiatt látszik, hogy valaha ott volt valami, mert nem sikerült ugyanolyan árnyalatú járólapot találni.

Szeptember 13-án, péntek délután már így nézett ki a szökőkút hűlt helye:

Fotó: 24.hu

A Mammut üzemeltetése csak a hétvégén küldte meg válaszait nekünk, amiből sok nem derül ki, csak annyi, hogy a mozaikcsempés kék szökőkútat soha többé nem látjuk viszont:

A szökőkút elbontásának technikai okai voltak elsősorban, az utóbbi időben többet állt, mint működött. Egy majdnem húszéves állapotú szerkezetről van szó, mely tudomásom szerint már a megépülésekor sem volt problémamentes. Az elbontás a Mammut következő években történő műszaki és esztétikai megújulásának egyik lépése. Erről majd a késő őszi hónapokban áll módunkban nyilatkozni, a tervezés most folyik, és a megújulás egy hosszabb folyamat lesz, hiszen egy működő bevásárlóközpontot kell teljesen felújítani. Tisztában vagyunk vele, hogy a szökőkút most hiányozni fog, de reméljük a végeredmény kárpótolja a vásárlókat.

Ezek szerint fenyegetheti némi veszély a mozgólépcsők felett meghúzódó, fejjel lefelé csücsülő állatszobrokat is.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik