Szórakozás

Király Lindában az elmúlt 20 évben az rögzült, hogy a vékony = sikeres

Király Linda nemrég mutatta meg Instagramján, hogy betegsége milyen hatással volt külsejére, és hogy az elmúlt időszakban mennyit sikerült lefogynia. Az énekesnő most Kovalcsik Ildikónak, vagyis Lilunak beszélt arról, hogy tinédzserkora óta gyakorlatilag az egész élete a fogyókúrázásról szólt, és egyáltalán nem volt egészséges a hozzáállása saját magához.
Király Linda előtte/utána képet posztolt és hosszan írt betegségéről
Az énekesnő egészségügyi gondjai egy agyalapi adenomával kezdődtek.

Meghívtak énekelni egy szépségversenyre, voltam 16, kimentem, elénekeltem, óriási siker volt, aztán lejöttem a színpadról és meghallottam, hogy két csaj arról beszélget, hogy »micsoda hang, és de kár érte, mert soha semmi nem lesz belőle így«, mármint ennyire nagydarabként. Ott kattant valami át bennem. Másnaptól kezdve napi 500 kalóriát ettem

– mondta Király Linda, aki arról is beszélt, hogy a New York-i zeneiskolában senkit nem érdekelt, hogy mekkora volt, de amint Magyarországra költöztek, megváltozott a dolog.

Király szerint a body positivity lényege az, hogy ne ítélkezzünk a másik felett, mert soha nem tudhatjuk, hogy mi van a háttérben. Az énekesnő azt mondta, volt egy keményebb része a gyerekkorának, és ő valószínűleg azzal védekezett, hogy meghízott, az elmúlt években pedig betegsége miatt lett ismét túlsúlyos.

16 éves korában a fent említett mondat hatására három hónap alatt 36 kilót fogyott, ettől viszont elmondása szerint beindult a jojó effektus, vagyis azóta arról szól az élete, hogy fogyókúrázik.

Az utóbbi hat-hét évben már féltem enni, mert tök mindegy mit csináltam, akkor is híztam. (…) Egy 6 hetes léböjtkúra alatt három kilót híztam

– mondta Király, aki nemrég beszélt arról, hogy egészségügyi gondjai egy agyalapi adenomával kezdődtek.

De nem csak ismeretlen emberek szóltak be neki. Can’t Let Go című száma megjelenésekor, még a videóklip forgatása előtt amerikai producere szólt neki, hogy le kéne fogynia, pedig Király akkoriban 50 kiló körül volt, és úgy érezte, minden rendben van külsejével. A férfi akkor úgy fogalmazott:

Te fehér lány vagy, és a popszakmában a fehér lányok vékonyak.

Király Lindában elmondása szerint így az rögzült, hogy a vékony = sikeres. Arról is beszélt, hogy családjában fontos téma a súly, két testvérével pedig nagyon sokat görcsölnek a súlyuk miatt, ami midig is egy központi téma volt a családjukban. Azt mondta, idő kellett ahhoz, hogy szüleiknek is egészséges hozzáállása legyen ehhez a témához, de most már neki sem az a célja, hogy minél vékonyabb legyen, csak az, hogy egészségesebb legyen és jól érezze magát.

Kiemelt kép: Instagram/Király Linda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik