Szórakozás

Egy brit párosé volt az év legszebb, egyben legszomorúbb nyaralása

Sarah Hoggan és Mark Parry a legjobb barátok, egymás szomszédságában élnek, a Wales déli partjainál fekvő Swansea-ben. Bár mindketten szegények, minden nyáron elmennek együtt nyaralni: a lakóhelyüktől húsz percnyi sétára fekvő tengerpartra – írja a Wales Online című helyi hírportál.

A 47 éves Sarah és a 61 éves Mark minden nyáron fognak egy sátrat, és a nő kutyájával, Jethroval együtt, egy hétre kempingezni mennek. Közvetlenül a víz mellett, a sátorban alusznak, sétálnak, úsznak, olvasgatnak, megisznak néhány sört, és néha sütnek valamit. Mivel mindketten munkanélküliek, csak egy ilyen nyaralást engedhetnek meg maguknak. Sarah azt mondja, tizenhét éve tette ki utoljára a lábát a városból, de annyira nem bánja, hiszen csodálatos városban él.

Sarah és Mark évek óta nyaralnak otthon, ám idén gondjaik akadtak. A táborhelyük környékén élőknek nem tetszett, hogy ők a parton sátoroznak, ezért feljelentették őket, a rendőrök pedig fel is szólították őket, hogy hagyják el a környéket.

Törvény nem tiltja a parti sátorozást, Sarah és Mark egy a közelben lakó barátjuknál használják a fürdőszobát, és mindig összeszedik maguk után a szemetet, a kutya után a piszkát. A lakossági bejelentés után, mégis azért küldték haza őket a rendőrök, mert állítólag antiszociálisan viselkednek. A páros szerint ez nevetséges.

Bár Sarah és Mark is szomorúak történtek miatt, nagyon nem bánkódnak, mert a nyaralásuk egyébként is véget ért volna. Azt mondják, jövőre majd egy másik partszakaszra mennek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik