Szórakozás

Több ezren akartak bújócskázni az egyik IKEA-ban, rendőröket hívtak rájuk

Megijedtek az ott dolgozók a hatalmas tömegtől.

A Facebookon szerveztek egy hatalmas bújócskát szombatra az egyik glasgow-i IKEA-ba – írta a Scotsman. Az ötlet nem új, már budapestibe is szerveztek korábban, és a világ számos másik pontjára is, hogy aztán elbújjanak a hűtőkben, ágyak alatt, vagy a bútorbolt ikonikus kék vagy sárga zacskóiban.

A glasgow-i bolt munkatársai megtudták, hogy 3 ezer fiatal tervez aznap megjelenni az üzletben, azonnal berendeltek plusz biztonsági őröket, és egyben értesítették a rendőrséget is, ahonnan öten érkeztek ki a helyszínre. Attól tartottak, hogy valami baj történhet.

A délután meg is jelent fiatalok több csoportja, akiken látszott, hogy a bújócskára érkeztek, de végül visszafordultak, vagy visszafordították őket (vagy nagyon ügyesen bújtak el).

Az IKEA-s bújócska ötlete Belgiumból indult még 2014-ben, a bútoráruház beleegyezésével, de aztán annyira eleszkalálódtak a dolgok, hogy betiltották őket. Volt olyan eindhoveni szervezés, amire 32 ezren jelentkeztek.

IKEA (IKEA)
Megtiltották a bújócskát az Ikeában
Tízezrek jelezték, hogy részt vennének egy jó kis bújócskában az Ikea áruházaiban, de a cég nem engedélyezte a felnőttek gyerekjátékát.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik