Szórakozás

A szomszéd sült húsának szaga miatt perel egy vegán nő

A legfelsőbb bíróságig vitte ügyét egy perth-i nő, akinek elege lett abból, hogy annak a halnak és húsnak a szaga, amit szomszédai megsütnek, érződik az ő ingatlanán is – írta a Guardian. De nemcsak erre panaszkodik Cilla Carden, hanem a cigifüstre, a betonon karcolódó székekre, a visszaverődő fényre és a kosárlabdázó gyerekek és a háziállat madarak hangjaira is.

A masszázsterapeuta Carden szerint ezzel romlott az életminősége és állítja, hogy direkt csinálják vele ezeket a szomszédai.

Úgy tették oda, hogy érezzem a halak szagát. Nem tudok kikapcsolódni a kertemben, nem tudok kimenni oda

– nyilatkozta a nő, aki hozzátette, emiatt aludni sem tud, és hogy ő csak a normális életét szeretné vissza. 2017 óta próbálja mindenféle jogi útra terelni az ügyét, bíróságon és az állami adminisztratív törvényszéken is, de mindenhol falakba ütközött.

Az egyik szomszéd a Nine nevű tévétársaságnak elmondta, hogy a grillsütőjét lebontotta, a gyerekek pedig nem kosarazhatnak többé az udvaron. Egy másik szomszéd pedig közleményben jelezte a csatornának, hogy Carden követelései egyáltalán nem észszerűek, sőt, ők szenvednek hátrányt a nő miatt, hogy rendesen élvezhessék az életüket.

Hasonló véleményen volt a múlthéten a legfőbb bíróság vezető bírája, Peter Quinlan, aki Carden fellebbezését.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik