Szórakozás

Áll a bál a Versace körül, mert egy új pólójukon Hongkongot és Makaót országként tüntették fel

Egy híres kínai színésznő azon nyomban felbontotta szerződését a márkával.

Elég kellemetlen helyzetbe került a Versace, miután kiadtak egy új dizájnnal rendelkező pólót, amin országokhoz voltak városok párosítva. Volt:

  • Róma – Olaszország,
  • London – Egyesült Királyság,
  • Barcelona – Spanyolország,
  • és a port kavaró Hongkong – Hongkong, Makaó – Makaó páros, ami sehogy sem felel meg az ország – város kombónak (mindkettő különleges közigazgatási terület, amelyek városállamok, viszont városként említi őket a köznyelv).

A márka kínai nagykövete, a színész- és énekesnő Yang Mi már ki is hátrált a Versace mögül, és felbontotta a szerződését a céggel, ezt közleményben tudatta a világgal:

Kína területi integritása és szuverenitása szent és sérthetetlen, legyen szó bármiről. Mint a Kínai Népköztársaság tagja, mélyen meg vagyok sértve. Minden kínai állampolgár kötelessége fenntartani az egy Kína-elvet, így megőrízve a nemzeti egységet

– írja Mi.

Donatella Versace azóta már bocsánatot kért:

Bocsánatot kérünk a termék dizájnolásáért, júliusban elkezdtük visszahívni a pólót. Nagyon sajnálom a cégünk által elkövetett hibát, ami most különféle közösségi média platformokon vita tárgyát képezi. Soha nem sértenénk meg Kína szuverenitását, ezért is akartam személyesen elnézést kérni a hibáért.

Közlemény is van:

Kiemelt kép: Stuart C. Wilson/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik