Szórakozás

Richard Gere toszkán nyaralása helyett inkább élelmiszercsomagot vitt hajón rekedt menekülteknek

Jelenleg 121 menekült rostokol az Open Arms segélyhajó fedélzeten, ugyanis nem kapnak engedélyt, hogy kikössenek Olaszországban.

Nagy kavarodás van az olasz partoknál, ugyanis 121 menekült az Open Arms nevezetű segélyhajó fedélzeten rekedt, őket nemrég Líbia közelében mentették ki a tengerből, de Olaszország nem hajlandó engedélyt adni, hogy kikössenek az országban. Matteo Salvini arra hivatkozott: ha spanyol szervezet mentette ki őket, fogadja be őket Spanyolország.

Ez a 121 ember így a hajón éli az életét augusztus eleje óta, erről szerzett tudomást Richard Gere, aki Toszkánában nyaral feleségével és párhónapos kisfiával.

A színész meglátta a híreket a tengeri válságról, és felesége, az újságíró Alejandra Silva révén felvette a kapcsolatot a spanyol szervezettel, mivel segíteni akart a hajón rekedt embereken.

Gere élelmiszert és vizet juttatott a hajóra – így félbeszakítva nyaralását –, illetve adománygyűjtésbe kezdett. Maga vitte el a cuccokat a hajóra, és közben még arra is jutott ideje, hogy a menekülteknek megmutassa fiáról készült képeket a telefonján:

Matteo Salvini olasz belügyminiszternek nem tetszett az akció:

Matteo Salvininek nem tetszik Richard Gere menekülteket támogató magánakciója
Némileg illeszkedik a "te hány menekültet fogadsz be?"-típusú véleményekhez.

Kiemelt kép: Arnold Jerocki/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik