Szórakozás

A trash legmélyebb bugyraiból jelentjük: Mama June 40 éves lett

40 éves lett June Shannon, vagyis Mama June, aki amiatt lett híres, hogy lányát gyerekszépségversenyekre cibálta, majd bűnözőkkel kötötte össze életét. De miként, vagy leginkább miért lett egy elhízott és látványosan tanulatlan nőből, illetve kislányából konkrétan világszerte ismert, és ami furább, ünnepelt sztár?

Mama June és Honey Boo Boo, vagyis June Shannon és Alana Thompson tíz évvel ezelőtt, 2009-ben tűntek fel a trashsorozatairól ismert TLC-n akkoriban futó Toddlers and Tiaras (Apró szépségek) című realityben, ami szépségversenyeken induló gyerekekről és azok szüleiről szólt. Mama June és Honey Boo Boo annyira meghatározó alakok voltak, hogy ezután saját sorozatokat is kaptak, Honey Boo Boo színrelép, majd Mama June: From Not To Hot címekkel. Előbbiben Alana testvérei és a család több másik tagja is szerepelt, például a kislány apja, a Sugar Bear becenévre hallgató Mike Thompson, aki June Shannon egyik lányát később bántalmazta. Sorozatukat végül akkor törölték, amikor Shannon újra összejött azzal a férfivel, aki legidősebb lányát korábban molesztálta.

És így, hogy már eljutottunk az egyik legsúlyosabb részig, kezdjük is az egészet az elejéről. 

A TLC-n láthatóak a trash-realityk mintapéldái. Az esküvői ruhát választó menyasszonyoktól, a kuponozó vagy gyűjtögető félőrülteken át a gyerekeiket a már említett szépségversenyekre cibáló szülőkig mindenkiről mutattak már be sorozatokat, ezek pedig azon túl, hogy nagyon addiktívak, egy darabig elképesztően szórakoztatóak is. Egy idő után azonban az egész átcsap valami keserű nyomorba.

Nyilván vicces volt egy darabig nézni, ahogy a kövérkés Honey Boo Boo, meg a család többi tagja tízliteres üvegből eszik a majonézt – kivéve Mama June-t, aki fél(!) a majonéztől –, majd közvetlenül ezután már sminkelik is a parókás négyévest, hogy egy újabb trófeát nyerjen egy szépségversenyen, de tíz résszel később a tízliteres majonéz és a parókás négyéves látványa már inkább nyomasztó.

June Shannon 1979. augusztus 10-én született Georgia államban, McIntyre-ben. Első gyerekével 14 évesen esett teherbe. Négy gyereke és három unokája van. Szülei kétéves korában elváltak, három testvére és két féltestvére van. Egy kezeletlen gyerekkori szürkehályog miatt egyik szemére teljesen vak. Élete nagy részét betegesen elhízva töltötte, volt hogy több mint 200 kilót nyomott.

June Shannon és Mike Thompson – Fotó: Axelle/Bauer Griffin/FilmMagic

June Shannon gyakorlatilag kizárólag olyan férfiakkal került párkapcsolatba, akik vagy büntetett előéletűek voltak, vagy azok lettek. Két lánya, Jessica és Lauryn például Michael Anthony Fordtól születtek, aki azután került fel a szexuális bűnözők listájára, miután online próbált meg rávenni egy kiskorút az orális szexe. Honey Boo Boo, vagyis Alana apjáról, a sorozatban Sugar Bear nevet kapó Mike Thompsonról pedig 2017-ben mondta el Shannon, hogy lelkileg és fizikálisan bántalmazta őt és gyerekeit. Lányát, Lauryn Shannont például annyira megütötte, hogy bevérzett a szeme.

June Shannon akkoriban jött össze Mark McDaniellel, amikor lánya, Lauryn született, emiatt a gyerek sokáig azt hitte, McDaniel az apja. 2003-ban a férfit elítélték, miután egy 8 éves gyereket orális szexre kényszerített. Majd az is kiderült, hogy a férfi molesztálta June Shannon legidősebb lányát, Anna Cardwellt, amikor az még csak 8 éves volt. A férfi végül tíz évet töltött börtönben, a TMZ információi szerint pedig a szabadulása után újra találkozgatni kezdtek June Shannonnal. A TLC ezek után döntött úgy, hogy elkaszálja a Here Comes Honey Boo Boo című sorozatot, amibe az viszont még belefért, hogy 2015-ben a 15 éves Lauryn Shannon coming outoljon, majd ezzel együtt közölje, hogy egyébként anyja, June Shannon is biszexuális, bár utóbbi azt mondta, még nem volt viszonya nővel, de nem zárja ki a lehetőséget.

June Shannon 2017-ben, műtétei után – Fotó: Rob Kim/Getty Images

Miután sorozatuk törlése miatt egy időre eltűntek a képernyőről, ki kellett találni valamit a nagy visszatérésre. June Shannon ezért kés alá feküdt, rávette magát egy gyomorszűkítő műtétre, átalakulását pedig egy újabb reality-ben, a Mama June: From Not to Hotban mutatta meg. Állítólag több mint 130 kilótól szabadult meg, emiatt pedig plasztikai műtétekre is szükség volt.

Shannon nemrég jött össze egy Geno Doak nevű férfival, aki többször is volt már börtönben lopásért és rablásért, 2019 márciusában pedig mindkettejüket letartóztatták, miután drogot találtak náluk, majd a TMZ  július közepén egy videót is közölt arról, hogy a férfi autójával belehajtott a garázsajtóba. Egyébként Doak is szerepelt Shannon legutóbbi sorozatában, amiben az alábbi jelenetek viszonylag átlagosnak mondhatók.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

June Shannon (@mamajune) által megosztott bejegyzés, Jún 29., 2018, időpont: 6:53 (PDT időzóna szerint)


A hírek szerint új évad egyelőre nem készül Shannon sorozatából, de ettől függetlenül simán be tudnak kerülni a kevésbé hiteles pletykalapok hírei közé. Például azzal, hogy Alana Thompson már a nővérénél, Lauryn Shannonnál él, anyjához ugyanis annak új pasija miatt nem akar visszaköltözni, a család pedig attól fél, hogy June Shannon feléli közel 14 éves lánya pénzét, amit aztán szerencsejátékra és drogokra költ, miközben a 13 éves Honey Boo Boo pedig úgy csinál egy videón, mintha kokaint szívna fel. Ezeket a híreket mindenki a saját vérmérséklete szerint ossza el kettővel, vagy szorozza meg hárommal.

És bárcsak ezt mondhatnánk June Shannon elmúlt évtizedeiben történtekkel kapcsolatban is.

Kiemelt kép: June Shannon 2013-ban – Fotó: Kris Connor/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik