Szórakozás

Gerendai Károly: Túl sok a sztár a Szigeten

Az idei Sziget sztárkínálata amúgy nekem már túl erős,

mondta a Népszavának adott interjújában Gerendai Károly, a Sziget alapítója.

Leginkább a cirkusz, a Foo Fighters és a Florence + The Machine érdekel. Valószínűleg megnézem Ed Sheerant és Post Malone-t is. A többieket sajnos nem ismerem.

Gerendai szerint a fesztivált szervező cég többségét megvásárló amerikai Providence láthatólag nem ellenzi a drága fellépőket, miközben a látogatottság nem növelhető tovább.

Ezt a programköltségszintet nem tartom fenntarthatónak. Már ügyvezetőként szembesültem azzal, hogy a jegyárakat képtelenség az egekbe szökő gázsik ütemével emelni,

mondta az üzletember, aki saját bevallása szerint igyekezett a nagyszínpad költségvetését kordában tartani, és fejleszteni a szolgáltatásokat és a látványvilágot.

Ha még én irányítanám a céget, idén kevesebb lenne a szupersztár,

jelentette ki Gerendai, akivel kapcsolatban korábban megírtuk, hogy cége 15 milliárd forintot kapott a Sziget Zrt. hetven százalékáért. Most annyiban pontosított, hogy az adók levonása után körülbelül 5,5-6 milliárd jutott az általa jegyzett áttételes tulajdonosra, a GK Investre.

A politikai kapcsolatairól azt mondta:

Büszke vagyok rá, hogy minden kormánnyal szót értettem. Van, ami tetszik, van, ami nem, de ezt mindig magánvéleményként hangsúlyoztam. A Szigetnek lehet értékrendje, de szerintem ne aktuálpolitizáljon. (…) Senkinél nem nyomultam, de ha megkerestek, szívesen elmondtam, szerintem mit kéne tenni azokon a területeken, amikhez értek.

Hozzátette: senki nem várhatta tőlük azt, hogy nem fogják leadni a hozzájuk tartozó fesztiválokon, mint például a Volton azt a reklámfilmet, amelyet a Terror Háza készített és amelyben Orbán Viktor miniszterelnök is szerepel.

Attól, hogy Gerendai már nem főszervezője a Szigetnek, nem unatkozik. Az érte kapott pénzt befektette és viszi tovább a Budapest Parkot, a Costest, a Costes Downtownt, a WAMP kiállítást üzemeltető Vásárnap Kft.-t és az Erzsébet téri óriáskereket.

Független vagyok, van időm és pénzem megvalósítani új terveimet, közben pedig végre akár nyaralni is elmehetünk a családdal.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik