Szórakozás

Jó viccnek gondolta, de most nem kap útlevelet túl vulgárisra változtatott neve miatt

A brit férfi jogosítványt még simán kapott az új nevére, de az országot már nem hagyhatja el.

Mintha csak börtönbe zárták volna a saját országában. Így jellemezte egy angol férfi a belügyminisztérium döntését, hogy nem kaphat útlevelet a választott neve miatt. Azt ugyanis vulgárisnak ítélték, olyannak, ami „felháborodást okozhat” – írta a LADBible.

A Cornwallban élő Kenny Kennard pár éve változtatta meg hivatalosan a vezetéknevét, mert úgy gondolta, hogy az jó poén lesz. Csak annyit csinált, hogy neve elég kötőjellel odarakta, hogy „Fu”. És így az lett a neve, hogy Fu-Kennard, ami pont úgy hangzik, mintha azt mondanánk, hogy „fucking hard”, azaz „kurva nehéz”.

A férfi elmondta, nem szenvedett semmilyen hátrányt, amikor jogosítványt kellett intéznie. Simán megkapta új nevére a vezetői engedélyt. Fu-Kennard közölte:

Azt hittem, nem lesz nagy különbség, amikor útlevelet kell intéznem. Nagyot tévedtem.

Kérvényét visszautasították a nevébe rejtett káromkodás miatt, és utána hiába emelt panaszt kétszer is, minden alkalommal megtagadták az útlevél kiadását a nevére.  Még parlamenti képviselőjének is írt, de az sem volt eredményes.

A brit belügyminisztérium szabályzata szerint nem lehet olyan nevekre útlevelet kiállítani, amelyek „felháborodást okozhatnak”. Ezek közé tartoznak például azok, amelyek káromkodásokat tartalmaznak, vulgárisak, sértők vagy szexuális tartalmúak – írta a LADBible.

Fu-Kennard ennek ellenére közölte, esze ágában sincs visszaváltoztatni a nevét, mert szereti, hozzátéve:

Az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas legyen.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik