Szórakozás

Geena Davis szerint nem lett jobb a nők reprezentációja a médiában

Szerinte csak a kirakatban tűnik úgy, de az ő több évtizedes tapasztalatai alapján nem lett sokkal jobb.

Geena Davis Jean Hersholt Humanitárius-díjat kap idén az Akadémiától, amit a életmű-Oscarokkal együtt osztanak. A díjat a nemek közti egyenlőségért tett erőfeszítéseiért kapja a filmiparban.

David Lynch Oscar-életműdíjat kap
Az elismerést október 27-én adják át a filmakadémia 11. kormányzói díjátadó ceremóniáján.

Az Oscar-díjas színésznő a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja volt olyan filmekkel, mint Thelma és Louise, A légy, vagy éppen a Beetlejuice, Seth Meyers műsorában pedig egy új dokumentumfilmet promózott, ami azt vizsgálja, hogy mennyit változott a nők helyzete a filmiparban az utóbbi évtizedekben. A film az ő szervezetének kutatásait használta a témában, így lett része a projektnek. Davis elmondta, hogy a legtöbben azt gondolják, hála a mindenhonnan folyó PR-nak, hogy mennyit változott az ipar, de ez közel sincs így.

Példaként említi azt, amikor egy film fontos szereplője nő, vagy éppen a címszereplő az, és ezt ünneplik, de ha jobban megvizsgáljuk, általában le is tudják ennyivel a filmstúdiók a dolgot, a film stábja és szereplői közt viszont alig találni nőt általában. Néha akad egy-egy Éhezők viadala, de még mindig nem annyival jobb a helyzet most, mint azt a filmipar szereti hirdetni magáról. Ezt dolgozza fel a This Changes Everything.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik