Szórakozás

A Hawaiin épülő óriásteleszkóp elleni tüntetésen megjelent Dwayne Johnson is, aki az őslakosok mellett áll

A Szikla szerint nem szabad semmibe venni az őslakosok hagyományait.

Hawaiin építik az ún. Harmincméteres Teleszkópot, amit a Mauna Kea nevezetű alvó vulkán tetejére építenének. Ez az őslakosoknak nagyon nem tetszik, mert szerintük a tudomány miatt semmibe veszik az ő hagyományaikat, így komoly tiltakozásba kezdtek.

Most ott tartunk, hogy az országban szükségállapotot rendeltek el, és már a nemzeti gárda próbálja kordában tartani a tömeget.

A teleszkóp egyébként forradalmi újítás lehet az űrkutatásban, de az őslakosok nem engednek ennek. Most megérkezett hozzájuk Dwayne Johnson is, aki Honoluluban nőtt fel, és ahogy nyilatkozta:

Mellettetek állok. Ez most egy kulcsfontosságú pillanat, mikor a világ ránk figyel. Azért jöttem ide, hogy a népem mellé álljak, hogy biztosítsam őket támogatásomról. Ma megértettem, amit már évek óta tudok: ez az egész nagyobb, mint ez a teleszkóp. Itt emberségről van szó. A kultúráról

fogalmazott a színész. A szintén Hawaiin született Jason Momoa is kiállt a Szikla mellett:

Megdöbbenve figyeltem az eseményeket. Dwayne az elsőszámú és legnagyobb erővel rendelkező filmsztár a világon. Örülök, hogy ott van Maunán. Dwayne, én is támogatni szeretnélek az ügyben, sajnálom, hogy most nem lehetek ott, de épp a műanyagszennyezés megállításán dolgozom.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jason Momoa (@prideofgypsies) által megosztott bejegyzés, Júl 25., 2019, időpont: 2:44 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Gabe Ginsberg/WireImage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik