Szórakozás

Jennifer Lopez elmúlt 50 évében az egyik legfontosabb pillanat a köldöke megmutatása volt

Jennifer Lopez elmúlt 50 évében az egyik legfontosabb pillanat a köldöke megmutatása volt

2019. július 24-én Jennifer Lopez újabb fontos dolgot tett: betöltötte az ötvenet. Most kivételesen nem arról szól majd ez a cikk, hogy mennyire hihetetlen az énekesnő külseje, hogy ötvenévesen is úgy néz ki, mint karrierje kezdetén – erre egyébként heti szinten csodálkozunk rá a világ nagyobbik részével együtt –, mert Jennifer Lopez tud egy kicsit többet is annál, hogy bosszantóan csinos és a bőre is ránctalan. Például fel tud venni úgy ruhákat, hogy azokból ikonikus darabok legyenek, amikről aztán mindig Lopez jut majd eszünkbe.

Jennifer Lopez legismertebb ruhája egyértelműen az a Versace-ruha, amit 2000-ben viselt a Grammy-díjátadón.

Fotó: Scott Gries/ImageDirect

 

A zöld, köldökig dekoltált darab akkora hatással volt a világra, hogy az énekesnő 50. születésnapja miatt a Versace összeállt a Conceptsszel és piacra dobott egy a fenti ruhán is látható mintájú sportcipőt. Lopez ruhája pedig már azért kiérdemelte az ikonikus jelzőt, mert gyakorlatilag ennek köszönhető, hogy a Google létrehozta a képkeresős funkcióját. A 2000-es Grammy után a legtöbben Jennifer Lopez ruhájára akartak rákeresni, ám azzal a szöveggel akkoriban a Google nem sokat tudott kezdeni, hogy „Jennifer Lopez ruhája”, így aztán hónapokkal később Eric Schmidt, a Google akkori ügyvezetője szerint ennek hatására megszületett a Google Image Search.

 

Fotó: Instagram/CONCEPTS

 

A ruhát egyébként egy hónappal korábban Cannes-ban már Geri Halliwell is felvette, de azzal akkor valamiért senki nem akart foglalkozni.

Geri Halliwell – Fotó: Tony Barson/WireImage

 

Lopez már a zöld ruha előtt is tudott emlékezeteset nyújtani, például azzal, hogy 1999-ben első albuma bemutatójára egy olyan fehér haspólóban és hozzá illő fehér ceruzaszoknyában ment el, amilyet húsz évvel később Kim Kardashian kezdett el újra felfedezni magának.

Fotó: Ke.Mazur/WireImage

 

Persze voltak olyan szettjei is, amik amellett, hogy ikonikusak, szörnyen kínosak is. Például a fehér fejkendő és a csillogó strasszokkal kirakott spagettipántos haspóló, a szintén nagyon csillogó kiegészítőkkel együtt. Mondjuk ez ugyanaz a díjátadó volt, amikor Dwayne Johnson a meztelen felsőtestére csak egy aranyszínű mellényt húzott, úgyhogy talán Lopeznek is megbocsátható, hogy beszippantotta a 2000-es évek durva ízléstelensége.

Fotó: George De Sota/Liaison

 

Mai szemmel hasonlóan fájdalmas látvány a 2004-es Nickelodeon díjátadóján viselt horgolt sapka és a melltartó nélküli műszálas felső a flitteres boleróval, meg a háromnegyedes csípőnadrággal, de ez akkoriban még az ízlésesebbek közé tartozott.

Fotó: Kevin Mazur/WireImage

 

A 2006-os MTV VMA-n a csillogó miniruhája és a hozzá illő fejkendő viszont már sokkal szofisztikáltabb volt.

Fotó: Kevin Kane/WireImage

 

2010-ben Hamupipőkének öltözve, az Armani haute couture, azaz egyedileg, több munkanapon át készített ruháit magába foglaló vonalában, Privé-ben érkezett az Oscarra.

Fotó: Steve Granitz/WireImage

 

Két évvel később pedig már Zuhair Murad ruhájában nézett ki úgy, mintha egy 40-es évekbeli hollywodi sztár lenne.

Fotó: Michael Buckner/Getty Images

 

2014-ben felszállt az aligruha-vonatra, és az MTV VMA-n az alábbi ruhát viselte.

Fotó: Jeffrey Mayer/WireImage

 

Egy évvel később pedig folytatta a sokatmutatást a Vanity Fair partiján ezzel a Zuhair Murad couture-darabbal.

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

 

Ezt nem hagyta abba azt a 2015-ös Met-gálán sem, ahova ezt a vörös, sárkányos valamit vette fel, mint az okos lány a mesében – vett is fel ruhát, meg nem is.

Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

Jennifer Lopez 2017-ben is büszke volt annyira a testére, hogy minden létező négyzetcentiméterét megmutassa nekünk ebben a fekete hálós ruhában a Latin Billboard díjátadón.

Fotó: Sergi Alexander/Getty Images

 

2018-ban pedig úgy döntött, itt az ideje végre nagyban játszani, úgyhogy belebújt ebbe.

Fotó: Instagram/Jennifer Lopez

 

A legjobb pedig, hogy ez nem egy Oscar-díjátadó, vagy egy Met-gála volt, csak egy vígjáték bemutatója, igaz, ő játszotta benne a főszerepet.

Fotó: Nicholas Hunt/Getty Images

 

Végül pedig nehezen, de sikerült az ikonikus, zöld Versace ruhát is túlszárnyalnia az InStyle magazin kedvéért, méghozzá egy másik zöld ruhával, vagy hát minek is nevezzük ezt a flitteres lepedőt, ami alá az énekesnő nem vett fel semmit.

Fotó: Instagram/Jennifer Lopez/InStyle

 

Kiemelt kép: Bob Riha, Jr./Getty Images

Olvasói sztorik