Szórakozás

Fiatalok is láthatták a meztelenkedést a TV2-n, 2,8 millióra bírságolták a csatornát

Az NMHH szerint nem megfelelő korhatár-besorolással ment a Bezár a bazár! egyik adása.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! egyik adása miatt – számol be róla az MTI. A május 9-ei  adás miatt jár a büntetés, amiről mi is beszámoltunk, amikor egy játékos meztelenül szaladgált a stúdióban.

Az indoklásban szerepel egyébként a másnapi Mokka is, ami megismételt jeleneteket ebből az adásból, humorosan prezentálva, az NMHH szerint a humoros jelleg nem ellensúlyozta a közvetített káros üzenetet. Mindkét esetben 16-os karika lett volna az indokolt szerintük.

A műsor torz, káros magatartásmintát mutatott be, mivel abban az egyik szereplőt azért jutalmazták, hogy – bár intim testrészeit kikockázva, de – meztelenül teljesítse egyik feladatát.

A médiatanács közleménye kitért arra is, hogy megvizsgálták a rádiók és televíziók műsorkvóta-kötelezettségének 2018-as teljesítését, és három rádiós, valamint 18 televíziós szolgáltató esetében állapítottak meg jogsértést. Közülük a TV4 és a Story4 országos csatornát, valamint a körzeti Galaxy4-et működtető Digital Media and Communications Zrt. 780 ezer forintos, a többi, helyi és körzeti büntetett médiaszolgáltató néhány tízezer forintos bírságot kapott.

Kiemelt kép: TV2 Sajtószoba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik