Szórakozás

Rejtett anyagot találtak az amerikaiak a Big Penis vágyfokozóban

Így mondjuk még jobban érthető a neve.

Az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) figyelmeztet, hogy senki se rendeljen vagy vegyen a Big Penis nevű vágyfokozó tablettából.

Az interneten árusított pirula ugyanis a Viagra hatóanyagát, szildenafilt is tartalmaz, ami a csomagolásról nem derül ki, az FDA ugyanakkor kimutatta benne a vizsgálataik során a merevedés zavarok elleni anyagot. Amiből baj is következhet, ugyanis a szildenafil olyan nitrátokkal léphet kölcsönhatásba, amiket vényköteles gyógyszerek tartalmazhatnak, és ettől veszélyes szintre süllyedhet az ember vérnyomása. Ilyen nitrátokat leggyakrabban cukorbetegek, magas vérnyomással, illetve magas koleszterinszinttel küzdők kapnak.

Az FDA közleményében azt is kiemeli, hogy nem csak a Big Penis tartalmazhat rejtett összetevőket, vegyi anyagokat, hanem más táplálék-kiegészítők és élelmiszerek is, amiket vágyfokozóként, testsúlycsökkentőként vagy testépítéshez hozzásegítőként árusítanak, és gyakran „all naturalként” titulálnak, vagyis olyannak, amiben csak természetes anyagok találhatóak.

Kiemelt kép: fda.gov

Ajánlott videó

Olvasói sztorik