Szórakozás

Gryllus Dorka: A kisfiamnak semmilyen mássággal szemben nincs semmilyen kérdése

Vasárnap újra NőComment! a Spektrum Home-on, az e heti rész kezdőtémája pedig a június miatt az elfogadás volt.

A műsor legelején Ábel Anita arról mesélt, hogy amikor a lánya kisebb volt, az óvodába érkezett hozzájuk egy „másfajta” gyerek – az nem derült ki egyébként a műsorból, hogy miben más. Mindenesetre a gyerekeknek eszük ágában nem volt másként viselkedni vele, mint ahogy azt egymással teszik, erre válaszolt Gryllus Dorka, aki elmondta:

Úgy látom, a kisfiamnak semmilyen mássággal szemben nincs semmilyen kérdése. Teljesen természetes számára az egész, legyen szó fogyatékosságról vagy eltérő bőrszínről.

Hozzátette, szerinte az emberek alapvetően nyitottak, csak a felnőttek „belenevelik” a gyerekekbe az intoleranciát. Ábel mindig azt mondja a lányának, hogy ha egyszer a jó sorsa elviszi Japánba vagy Kínába, akkor ott meg ő lesz más és el kell fogadnia, hogy a világ ennyire színes és sokféle, viszont a fájdalmaink mindeközben ugyanazok. Ezután a meghívott vendégektől megkérdezte, érte-e őket gyerekkorukban atrocitás, mire Kovács Patrícia azt felelte, amikor nyolcévesen szemüveges lett, a nagybátyja mondta neki, hogy olyan csúnya lett, hogy ha lemegy a bányába, feljön a szén. Nem meglepő, hogy azóta sem tartják a kapcsolatot.

Egyébként az adásra leginkább Gryllus Dorka készülhetett, aki Gypsy, jewish & gay, azaz Roma, zsidó és meleg feliratú pólóban ült le beszélgetni, ami a Rotfront együttes vonatkozó számára utal(hat).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik