Szórakozás

Király Linda: Az életemért küzdöttem

25 kilót fogyott három hónap alatt.

Király Linda évekig küzdött a folyamatos hízással, ami egyáltalán nem arról szólt már egy ponton, hogyan is néz ki, hanem konkrétan az életéért küzdött, meséli a Story magazin legújabb számában, ugyanis alaposan ráment az egészségére a folyamatos hízékonysága.

Az életemért küzdöttem, már rég nem a szépségemről volt szó. Az orvos elkezdte gyógyszerrel kezelni az agyalapi és a pajzsmirigyemet. Inzulint is kaptam, de a testem már borzalmas állapotban volt. Annyira vizes, ödémás volt a lábam, hogy rá sem bírtam állni. Minden mozdulat fájdalommal járt.

Rengeteg diétával megpróbálkozott, de mint mondja, akkor is hízott, ha egész nap csak egy joghurtot evett. A mélypont az volt, amikor részt vett egy hat hetes léböjtkúrán, a végső mérésnél viszont míg a legtöbben 15-20 kilókat fogytak, addig ő hízott három kilót. Kiderül aztán, hogy egészségügyi okai vannak ennek.

Már jó ideje kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem és inzulinrezisztencia is kialakult nálam. Megkaptam ezekre a gyógyszereket, de ahelyett, hogy használtak volna, mégrosszabb lett a helyzet: elkezdett hullani a hajam, és alvászavaraim lettek. Másfél éve azt is megállapították, hogy adenoma van az agyalapi mirigyemben, és ez a humor felborítja az egész hormonháztartásomat. Ekkor vált világossá: a pajzsmirigybetegségem csupán az egyik tünete egy még nagyobb problémának.

Elmondta, hogy nagyon bántották az interneten olvasott reakciók, amik azt találgatták a hízását látva, hogy biztosan egész nap zabál. Végül egy orvosi beavatkozás segített rajta, aminek révén műtéti úton eltávolították a gyomrának négyötödét. Azóta már sokkal jobban érzi magát és újra tud sportolni is, három hónap alatt pedig 25 kilót sikerült leadni. De elmondása szerint a legfontosabb, hogy jól érzi újra magát saját magával kapcsolatban.

Kiemelt kép: Story magazin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik