Szórakozás

21 évesen cikinek érzem, hogy nem csókoltam nőt

A szüzesség elvesztésének fő gátló tényezője a kapcsolatteremtés hiánya, van, hogy valaki azért marad szüzen éveken át, mert képtelen érdemi kapcsolatot létesíteni a másik nemmel. Ez igaz a fiúkra, lányokra egyaránt. Szűz fiú olvasónknak segítünk abban, hogy egyről a kettőre lépjen, és ha neked is van kérdésed a témában, vagy csak szeretnéd megosztani, hogyan veszítetted el a szüzességed, várjuk a leveled az igyjartam@24.hu email címre.

21 éves vagyok, fiú és szűz. Versenyszerűen sportolok, a külsőmmel nem gondolom, hogy problémám lenne. Fizikálisan meg vagyok elégedve magammal minden értelemben, gondolok itt a megjelenésemre az intim részeken is. Értelmes, művelt embernek tartom magam, aki az élet majdnem minden területén megfelel. Egyetemi hallgató vagyok egy vidéki nagyvárosban. A fő problémám az, hogy egy ördögi körbe kerültem, vagy legalábbis azt érzem. 21 évesen inkább tartom már kellemetlennek a dolgot, hogy még nem voltam nővel. A gimnáziumi évek alatt többször is lett volna rá lehetőségem, de a tökéleteset akartam elérni! Most viszont bánom a dolgot, mert nincs semmilyen szexuális vagy párkapcsolati tapasztalatom, amibe tudnék kapaszkodni. Mindig ott van a fejemben a megfelelési kényszer a barátoknak, szülőknek és a leendő párom felé is. A lány vajon miként fog viszonyulni ahhoz, hogy szűz vagyok, kielégítő lesz a teljesítményem? Illetve az a félelmem, hogy a barátnőinek ezt majd elmondja? Mostanra elértem arra a szintre az életemben, hogy nem tartom mérvadónak a párválasztásomban a külső véleményeket, de még mindig bizonytalan vagyok a lányokkal amiatt, hogy kielégítő partner leszek-e, és sajnos bizonyos fokú szégyenérzet is feszélyez. Ez a szégyenérzet az, ami miatt ténylegesen írtam önnek. Kérem, adjon tanácsot mit tehetek, ha azért nem merek nyitni, mert félek a ténytől, hogy nem csókoltam még lányt, hogy nem voltam még senkivel és ezt megvetik. Nem konkrétan ezeket a dolgokat, inkább mint a tényt veti meg, hogy nulla a tapasztalatom e téren.

Az olvasói levelet Géza (ál)nevű olvasónk küldte nekünk, aki láthatóan aggódik és görcsöl azon, mennyire fog majd megfelelni az első nőnek, akivel szerelmeskedni fog. Ez a görcsölés viszont akadályozza abban, hogy ténylegesen lépjen e téren.

Mit lehet tenni?

A szüzesség elvesztése 21 éves korban teljesen jó kor, ezen nincs mit szégyellni, hiszen még csak 21 éves, ráadásul tökéletes helyen van ahhoz, hogy rengeteg tapasztalatot szerezzen a lányokkal. Az egyetemi évek rendkívüli lehetőségekben bővelkednek, és egész biztos, hogy akadnak olyan lányok, akik még szintén szüzek, akiknek alig vagy egyáltalán nem volt még tapasztalatuk fiúkkal. A puding próbája az evés: azaz bele kell lendülni az ismerkedésbe, ehhez pedig íme a kezdő lépések.

  • Írj listát az összes lányról, aki a környezetedben van, és aki nem idősebb nálad!
  • A listát rendezd sorrendbe aszerint, kik azok, akik a legkevésbé tetszenek, és kik azok, akik nagyon tetszenek. Utolsó helyen álljon az a lánynév, aki kicsit sem tetszik, első helyen álljon az, aki nagyon tetszik. (Lehet megosztott első hely is!)
  • Az utolsó névtől indulva kezdj el mindegyik lánnyal beszélgetni, bármiről. Lassan haladj a listán felfelé, és figyeld magad, mennyire izgulsz, vagy mennyire nem.
  • Azokat, akikkel könnyedén, görcsösség nélkül tudtál beszélgetni, hívd meg egy fagyira, kávéra vagy ebédre! Ne randi legyen, hanem csak egy alkalom a beszélgetésre.

Amikor eljutottál idáig, akkorra már megszabadultál azoktól a gátlásoktól, amik távol tartottak a lányoktól. A szüzesség elvesztése sok esetben azért nehéz, mert az illető nem tud kapcsolatot teremteni a másik nemmel. Ennek egyik oka is lehet az, hogy olyan lányba szerelmesek, olyasvalakire vágynak, aki túl tökéletes, túl szép, akit távolról lehet imádni. A plátói szerelmek jó, ha vannak az életünkben, de ha egy fiú valóban szeretne egyszer egy ilyen, számára tökéletes nővel lenni, akkor tapasztalatokat kell szerezni. Ehhez pedig az első lépcsőket muszáj begyakorolni, azaz az ismerkedést, beszélgetést.

Az agyalás, ha mi lesz ha majd ez vagy az lesz, jelenleg olyan gátló tényezők, amik miatt olvasónk nem mer lépni. Fontos bízni abban, hogy olyan lánnyal történik majd meg az első alkalom, akiben megbízik, akivel párkapcsolatot alakíthat ki, és akivel kölcsönös szerelemben történik majd meg az első szeretkezés. Azt, hogy egy bulin részegen történjen meg, nem javaslom. Abból később katasztrofális helyzetek is lehetnek. A kölcsönös szerelem azonban bizalmat és őszinteséget is ad, megvédheti olvasónk érzelmeit. Ha megtalálta a lányt, akivel egymásba szeretnek (és ez legyen a fő cél, ne pedig a szüzesség elvesztése), akkor rengeteg előjátékkal színesítsék az együttléteket, mielőtt az első behatolás megtörténik. Ajánlok egy könyvet is a felkészüléshez, Dr. Szilágyi Vilmos A gyönyör művészete című könyve rengeteget segíthet a szexuális élet elkezdéséhez.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu e-mail címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik