Szórakozás

A török nőknek ételre sem nagyon telik, így szünetel Csősz Bogi kozmetikai cége

A színésznő Törökországban él hosszú ideje, ám kozmetikai cégét nincs értelme működtetni a török válság miatt.

Csősz Bogi volt a Mokka vendége, ahol arról beszélgettek, Törökországot bizony komoly pénzügyi gondok sújtják, így kozmetikai cégét be kellett zárni, és persze az alkalmazottakat is elbocsátotta. Szabó Dóra műsorvezető egyébként utolsó adását töltötte a reggeli műsorban, és az alábbi felkonffal és kérdéssel nyitott vendége felé:

Arról, hogy nőként hogyan tud érvényesülni ebben a világban, arról őt kérdezzük. Mennyire könnyű vagy nehéz neked érvényesülni ebben a világban, hogy érzed?

– majd Csősz elmondta, a török nők nagy része nem is dolgozik, mert soha nem vettek részt az üzleti életben.

Olyan munkaerőt találni, aki oktatva van, és látott is valamit a világból, az nagyon kevés. Minden feladatot nekem kellett ellátni

– magyarázta, azt is felfedte, miért lép ki kozmetikai cégével a török piacról:

Nekem nem éri meg ott lenni, mert valójában az ügyfelek nem tudják megengedni maguknak, hogy mondjuk, egy fizetés áráért vásároljon egy krémet magának vagy egy kezelést. Annyira nehéz lett a helyzet, hogy az átlagembernek még az élelmiszer-beszerzés is nehéz.

A színésznő azt is elmondta, férjének nincs ellenére, hogy felesége üzletasszony lett, de az építőipar felé ne nagyon lépkedjen, mert azt az ő baráti köre nem nézné jól, ugyanis a török férfiakban presztízskérdés, hogy lehetőleg valami mást csináljon a nő.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik