Szórakozás

Az Arkansasi Egyetemen kidobták Lady Gaga egyik másságról szóló idézetét, amit a diákok raktak ki a Pride miatt

Meglehetősen furcsa módon ért véget az amerikai egyetem diákjainak e havi kezdeményezése.

Eléggé középpontba került a közösségi médiában az Arkansasi Egyetem, miután a diákok a Pride-hónap kapcsán kitettek a könyvtár elé egy Lady Gagától származó idézetet, ami az volt:

Másnak lenni olyan, akár a glitter, sohasem szabadulsz meg tőle.

Másnap viszont már ki is hajították az egyetem udvaráról a táblát, ebben Houston Davis, az egyetem vezetője segédkezett, mert

szerinte sok kiskorú fordul majd meg nyáron az egyetem körül, és senkit nem akarnak ilyen túlzottan személyes üzenetekkel riogatni.

A hallgatók persze nem hagyták annyiban, így elkezdtek cetliket kiragasztgatni az egyetem területén a Pride-dal kapcsolatosan, hogy kifejezzék együttérzésüket az LMBTQ-közösségek felé. Davis kénytelen volt megszólalni az ügyben:

Értem a haragot az idézet eltávolításával kapcsolatban. Azt vallom, hogy a könyvtár platformja az egyetemnek, aminek dolgokról alkotott képét felül kell vizsgálnunk az egyetem értékeinek tekintetében. Sajnálom, ha ezzel bárkit megbántottam, senkit nem akartunk elhallgattatni, nem volna szándékom. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az LMBTQ-közösségek felé itt a campuson.

Egyébként az egyetem könyvtárának Facebook-oldalára kikerült az idézetről készült fotó:

Nem volt könnyű Hollywood első nyíltan meleg sztárjának, William Hainesnek
Volt idő, amikor ő volt a legnagyobb filmsztár egész Hollywoodban, aztán utolérte a morális pánik.

Kiemelt kép: Instagram.com/uarkansas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik