Szórakozás

Kiderült, hogy a vőlegényemnek két mobiltelefonja is van

Hatvan év feletti olvasónknak segítünk a párkapcsolati krízishelyzetben, ez az olvasói levél is megmutatja, hogy nem sok különbség van a generációk között a párkapcsolati gondokat illetően. Ha neked is van tapasztalatod a megcsalással, ha te vagy az, aki félrelép valamilyen okból, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre, hogy mások is tanulhassanak a történetedből.

A Facebookon ismerkedtem meg egy diplomás, özvegy férfivel két évvel ezelőtt. Ő 66 éves, én 62 vagyok. Szerelem volt első látásra mindkettőnk számára, több hónapon át minden nap írtunk, leveleztünk. A találkozást hónapokkal később sem erőltette, de az írásaiban azt mondta, szeret engem, hogy feleséget keres. Végül együtt töltöttünk egy wellness hétvégét, én kértem a találkozót, emiatt szégyelltem magam. Rózsával a kezében várt, ő fizette a hétvégét, sokat beszélgettünk, az arca hol vidám volt, hol szomorkás. Egyik nap megszólalt a mobilja, nem vette fel, csak megnézte, ez újra és újra ismétlődött, emiatt gyanút fogtam. Anno rossz házasságom volt, 8 éve váltam el, emiatt bizalmatlan vagyok és kicsit félénk is. A kapcsolatunk zajlott tovább, meghívott a lakására is, vacsorázni, ebédelni vitt, végül havonta 1-2 hetet töltöttem nála. Éreztem, hogy szeret, megkérte a kezemet és én igent mondtam. Őszre terveztük az esküvőt, azóta viszont vége lett, ugyanis kiderült, hogy van egy titkos élete. Rejtegette előlem a vezetékes telefonjának a számát, kiderült, hogy két mobiltelefonja is van, a Facebookra nem tette ki, hogy eljegyeztük egymást, éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben. A bizalmam megrendült, nyomozgattam utána, rossz érzések gyötörtek emiatt, féltékeny vagyok, rengetegszer kérdeztem, faggattam, van-e valakije rajtam kívül. A napokban derült ki, hogy van egy másik nő is, nála jóval fiatalabb. Nem értem, hogy akkor miért jegyzett el engem, miért keresi a nőket? A betegsége miatt csak katéterrel tud pisilni pár hete, az ágyban nem aktív, akkor miért történt mindez? Talán virtuálisan ki tud elégülni?

A levelet Ilona nevű olvasónktól kaptuk, természetesen mi választottuk neki ezt a nevet, hogy a névtelenségét megőrizzük.

Mit lehet tenni?

A féltékenységnek rengeteg árnyalata van, és ebből az egyik, amikor működik az a bizonyos hatodik érzék, és az illető tudja, hogy valami nincs rendben. Olvasónk észrevette a gyanús jeleket, amik miatt elindult a bizalmatlanság és lavina szerűen söpört végig a kapcsolaton. A bizonytalanság miatt kialakult veszekedések, a ritka személyes találkozások egyetlen irányba vitték a kapcsolatot, a szakításhoz. A probléma gyökerét mégsem a férfi viselkedésében vagy olvasónk féltékenységében kell keresni, hanem ott, ahonnan a kapcsolat indult. Az interneten tartott párkapcsolat, a nagyon kevés személyes tapasztalat olyan erős plátói szerelmet is kialakíthat, amiből aztán biztosan valamelyik fél a padlóra fog esni. A távolban lévő embert könnyű idealizáni, elképzeljük, milyen, ő pedig igyekszik a cseten és a telefonban is pontosan olyan lovag, olyan kedves, mint hisszük. A valóságban azonban mindenkinek vannak hibái, senki sem tökéletes, és ha a másik viselkedéséből merítjük a saját boldogságunkat, akkor egyenes út vezethet a szakításhoz.

A féltékenység és a megcsalás a nőknél másmilyen mint a férfiaknál, és ez ebből a történetből látszik: érzelmi megcsalás is létezik, nemcsak testi, jelen esetben ez történt a férfi betegségéből kiindulva. Olvasónk okkal akadt ki azon, hogy az imádott férfinek akkora a szíve, hogy több nőt is képes lehet ugyanolyan intenzitással szerelemből szeretni. A kérdés az, hogy miért van ennek a férfinek vajon szüksége arra, hogy több nővel éljen virtuális életet. Hogy udvaroljon, titkolózzon, hogy betegen is körbevegye magát nőkkel, akiket nem enged be az életébe? A válasz az, hogy feltehetően így éli meg a saját férfiasságát.

Az a férfi, aki több nőnek is udvarol, flörtöl, hős szerelmes és párhuzamos párkapcsolatot tart fenn velük, feltehetően valamilyen férfi nemi szerepzavarban szenved. Ilyen lehet a casanovista férfi is.

A férfi viselkedésére nemcsak ez lehet a magyarázat, hanem rengeteg más egyéb oka is lehet, korábbi párkapcsolati traumák, személyiségzavar vagy akár maga a betegség is kialakíthatta benne ezt a fajta viselkedést. A megoldás sajnos az, hogy olvasónknak mérlegelnie kell, mennyi áldozatot képes hozni a saját boldogságáért, hol, ki mellett szeretné élni az életét, mi az a kapcsolat, ami boldoggá tenné és ő saját magával mikor, milyen formában tudja megélni a boldogságot? Tökéletes párkapcsolat nem létezik, minden kapcsolatban vannak problémák, de ezek inkább olyanok, mint a mesében a hétpróbák: együtt kell megoldanunk, átbeszélnünk, tenni azért, hogy a közös élet jobb legyen. De ez csak és kizárólag személyes találkozásokkal, személyes beszélgetésekkel, randikkal, együttalvással, próba együttéléssel működhet, egyéb esetben ez nem más, mint egy felfújt, belül üres lufi.

A 60 felettiek szerelmi élete is pontosan ugyanolyan nehéz lehet, mint a huszonéveseké, és ebben nagy szerepe van az internetnek is, ami számtalan lehetőséget ad a félrelépésre, a flörtölésre, ismerkedésre. Segítheti a párkeresést, amennyiben mindössze arra használjuk, amire jó: felvenni a kapcsolatot, és onnan mihamarabb személyes síkra terelhetjük a beszélgetéseket. Személyesen hamarabb kiderülnek a turpisságok, hogyha a másik mégsem olyan, mint amilyennek leírta magát. A telefoncsörgések amikre nem reagál, a telefonok dugdosása, a számítógép őrzése az egyik legszembetűnőbb jele annak, ha valaki félrelép, ha titkolnivalója van. Ezek már elegendőek ahhoz, hogy felvetődjön a gondolat, miért történik mindez, és elinduljon a bizalmatlanság, ami aztán a kapcsolat végét is jelentheti.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik