Szórakozás

Partidrog-illatú parfümöt dob piacra a holland rendőrség

Bár apró ország, Hollandia világelső az ecstasy tabletták hatóanyagaként ismert MDMA előállításában. A helyi rendőrség meghökkentő módszerrel próbálja visszaszorítani az illegális kábítószer termelését. Saját parfümöt gyártottak a partidrog jellegzetes illatával – írja a Sun című brit bulvárlap.

A parfümnek, mint a szintetikus kábítószereknek általában édeskés, ugyanakkor savanyú, ánizsos illata van. A holland hatóságok célja a különleges illatszerrel az, hogy alaposan megismertessék a drog illatát az állampolgárokkal, akik így könnyen kiszagolhatják a környékükön működő zuglaborokat, és bejelenthessék azokat a rendőrségen.

Becslések szerint, a bűnszervezeteknek, évente 3 – 5 milliárd euró (960 – 1600 milliárd forint) hasznuk van az ecstasy tablettákon. Hollandiában annak ellenére sem csökken a termelés, hogy csak a tavalyi évben több mint 300 droglabort, és 179 illegális vegyszerraktárt számolt fel a rendőrség. Ezeket a legkönnyebben a környékükön terjedő illatok alapján lehet beazonosítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik