Szórakozás

Erről a lelkészről nehéz elképzelni, hogy nem az ördög embere

Dollármilliókat költött egy magángépre az adakozói pénzéből, és egyébként is hatalmas luxusban él.

A magánrepülő bibliai dolog, állítja egy tévés hitszónok, Kenneth Copeland, ahogy azt is, hogy kereskedelmi járattal azért sem repül, mert azokon

nem lehet beszélni Istennel.

Hiszen azok „egy hosszú cső, tele démonokkal”.

Ezeket még korábban mondta, aztán az Inside Edition riporternője,  Lisa Guerrerónak sikerült elkapnia, hogy szerint az utasok tényleg démonok.

Amire elkezdett Copeland magyarázkodni, hogy nem úgy gondolta,

Szeretem az embereket. Jézus szereti az embereket. De az embereket alkoholba lökik. Azt gondolja, hogy az egy jó hely egy lelkész számára ott lennie, és felkészülni a prédikációjára?

A saját magáról elnevezett Kenneth Copeland Ministries karizmatikus gyülekezet alapító vezetőjénél azután merültek fel ezek a kérdések, hogy megvette a harmadik magánrepülőgépét is, ez utóbbit, egy Gulfstream V-t Tyler Perry színésztől, és egyébként is igen nagy luxusban él a lelkész.

Copeland szerint a munkájához elengedhetetlen a magánrepülőgép, mert így minden kontinenst meg tud látogatni, és ott emberek ezreinek tud szónokolni. Ha kereskedelmi gépekkel járna, akkor csak a 65 százalékát tudná teljesíteni annak, amit a magángépinek köszönhetően meg tud tenni, de aztán Guerrerónak elismerte, hogy nyaralásaira is ezekkel a gépekkel utazik.

A riporternek azon kérdésére, miszerint sokak szerint nem szabadna egy lelkésznek ilyen nagy luxusban élni, a férfi azt válaszolta,

Tévednek.

Illetve, hogy az Ószövetség alapján a zsidók sem azt mondják, hogy legyünk szegények.

– Azt mondja, hogy a zsidó embereket jobban érdekli a pénz?

– Ők hisznek a gazdagságban.

– Sokak ezt offenzívnak fogják tartani.

– Várjon egy percet. Nem egyes emberekről beszélek, a Bibliáról beszélek.

De nem csak a mondandója a viselkedése is – mondjuk úgy – különös Copelandnek. Guerrerót egy alkalommal „babámnak”, „édesemnek” nevezi, egyszer pedig, hogy egy kérdés elől kitérjen, a szemeit dicséri. Máskor a démon utasokra vonatkozó kérdésnél viszont egy „ne merészelje!” felkiáltással próbál a riporterre ráijeszteni, nem sok sikerrel.

Azt is elmondja, hogy az Istenbe vetett hitt és az adakozás megtérül, anyagilag, nem csak neki, mindenkinek. Neki egyébként feltétlen, ugyanis mivel egyháznak van gyülekezete elkönyvelve, így nem kell adóznia.

Copeland honlapján megköszöni az adakozóknak, hogy összejöhetett neki a Gulfstream V megszerzése, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy itt még nem szabad megállni, hiszen a gépre még 2,5 millió dollárt, 714 millió forintot, ráadásul egy új hangárra, speciális karbantartó eszközökre, és a futópálya felújítására is szükség van, saját repülőterén – egészítette ki a Washington Post az Inside Edition riportját.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik