Szórakozás

Két pasi közt örlődöm, de egyik se jó igazán

Lehet-e kettőt szeretni? Ha betoppan valaki, aki izgalmasabb a már megszokott társunknál merre lépjünk tovább? Olvasónknak ezekben a kérdésekben segítünk, és várjuk a további olvasói leveleket. Ha menthetetlenül szerelmes vagy valakibe, és fogalmad sincs, mit tegyél, ha nem tudod, hogy szakíts-e vagy maradj, ha csak egy párkapcsolati problémádra keresed a választ, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre.

31 éves vagyok, és egy másfél éves párkapcsolat közben ismertem meg az unokatestvérem kollégáját, azonnal belehabarodtam. Tudtam, hogy tiltott gyümölcs, de mégis, egyre többet jártam velük bulizni, csakhogy a közelében lehessek. A másfél éves kapcsolatomban végülis hűtlen voltam, bár a párom nem nyúlt hozzám két hónapja, és ha őszinte vagyok magamhoz, a szex sosem volt az erőssége. A másik viszont csak a szexben jó, abban viszont isteni, mást viszont nem lehet vele csinálni. Az egyikkel lehet jövőm, gyerek, család, és számíthatok rá, de a szex nem megy, a másik szereti a nőket, jó vele a szex, de hosszú távon nem lehet vele semmit tervezni, ezt meg is mondta. Ennek ellenére azt szeretné, ha kilépnék a kapcsolatomból és vele lennék, de félek, hogy ez rossz döntés lenne és megbánnám. Mit tegyek?

Az olvasói levelet Írisz küldte nekünk, akinek szintén álnevet adtunk, hogy ne ismerjék fel őt és a gondját mások. A lehet-e két emberbe szerelmesnek lenni izgalmas kérdés, röviden a válasz az, hogy nem.

Mit lehet tenni?

Bárkivel megtörténik, hogyha valami miatt elégedetlen a párkapcsolatával, akkor azt a hiányzó dolgot pótolja máshonnan. Ez a szexualitásra mindenképpen igaz, ha az valamiért nem úgy működik, ahogyan jó lenne, előbb vagy utóbb egyik vagy mindkét fél pótolni fogja máshonnan – pedig egyszerűbb lenne szexterapeuta segítségét kérni, és helyretenni a szexuális életet. A legtöbben ugyanazt a megoldást választják, mint olvasónk, és ezért elítélni senkit sem szabad, hiszen mások sem szentek. A kérdés az, melyiküket válassza, válasz pedig az, hogy ezt én nem mondhatom meg, de kérdésekkel segíthetek eldönteni, melyikük az, akivel olvasónk a jelenlegi élethelyzetében boldogabb lenne. Mert egyáltalán nem biztos, hogy most hosszú távú kapcsolatra vágyik valójában, lehet az is, hogy kalandra, románcra és szenvedélyre ácsingózik.

Amikor belép egy másik ember az életünkbe, pedig addig meg voltunk győződve arról, hogy az életünk teljes a párkapcsolatunkban, akkor nem történik más, minthogy fellángolunk. Ezt az angol crushnak nevezi, és ez a rövid szócska jól kifejezi azt, hogy milyen tiszavirág életű dologról van szó. A fellángolások jönnek mennek mindenki életében, és kísértések is akadnak bőven, még akár a negyvenes-ötvenes házaspárok életében is. A fellángolás nem szerelem, a szerelem kicsit másabb, és a kötődés mértéke is jóval mélyebb. A törődés, a gondoskodás is a szerelem részei és ezek is hozzátartoznak a mindennapjainkhoz a párkapcsolatban. Ahhoz, hogy választani tudjon valaki két ember közül, az alábbi kérdéseket érdemes feltenni, ha hosszú távú kapcsolatra vágyik:

  • Ki az, akivel el tudnád képzelni az életed, a szürke hétköznapokat is?
  • Ki az, aki akkor is ott lenne, ha betegség jönne?
  • Melyikük az, akire bármikor lehet számítani?
  • Ki az, aki hosszabb távon is ott lenne, és nem lépne le másik nővel?
  • Melyikük hagyná, hogy kibontakozz az életedben, hogy azzá válj, akivé szeretnél?
  • Melyikük mellett lehetsz önmagad?
  • Ki az, aki türelmesebb, aki gondoskodóbb, figyelmesebb?
  • Szégyell-e mások előtt, te szégyellnéd-e őt mások előtt?
  • Ki az, akivel meg tudod beszélni a gondokat?
  • Ki az, akivel meg is tudod oldani a problémákat?
  • Melyikükkel lehetsz őszinte?
  • Kinek beszélhetsz az érzéseidről?
  • Ki az, aki mellett nyugodtan alszol?

A válaszokból gyorsan kiderülhet, hogy melyik férfi az, akire igennel érdemes voksolni, de még egy dolog lóg a levegőben, ha a jelenlegi társ győzne a válaszokban, akkor a szexszel kapcsolatos problémákat muszáj megoldani. Elképzelhető, hogy számára sem a legjobb a jelenlegi helyzet, sőt, az is lehet, hogy neki van gondja saját magával (korai magömlés például), ami miatt kerüli a szexet. Az is lehet, hogy stresszes a munkája és ezért hanyagolja a testiséget, de bármelyik is legyen, ezt fontos tisztázni. Amennyiben nem hosszú távon gondolkodik az olvasónk, akkor a kalandokra éhesebb férfit érdemes választani, mellette biztosan nem lesz unalmas az élet, bár a közös élet valószínűleg igen rövidke lehet.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik