Szórakozás

Emilia Clarke Hitler-beszédekkel tréningezett a Trónok harcára

Érdekes forgatási titkot osztott meg magáról a színésznő, merthogy tökéletes Danereys Targaryan lehessen, a szokásosnál is keményebben beleugrott a szereptanulásba.

A Trónok harca befejezésével a színészek is egyre több izgalmas sztorit csepegtetnek a forgatásokról, így volt ezzel Emilia Clarke is, aki a sorozatban több nagyívű beszédet is intézett már királynőként, most pedig felfedte, hogyan készült fel a sokszor diktatórikus hangnemre:

Sok nem létező nyelvet kellett megtanulnom, amivel nagy nyomást helyeztem magamra. Bármelyik színész megmondja neked, hogy a forgatáson túl, még otthon is folytatódik a munka, mikor házi feladatként memorizálod a következő napi szövegedet. Ennek a csúcsa a hamis nyelv megtanulása. Engem totálisan kinyírt a dolog. Általában könnyen veszem ezeket a dolgokat, de az utolsó részekre nagyon rápörögtem. Attól féltem, hogy el fogom baszni a dolgot. Így mikor beszédet mondtam, azt a tűzhelyhez és a hűtőmhöz intéztem otthon

fedte fel a színésznő, aki szerint a legjobban diktátoroktól lehet elsajátítani a jó beszédek titkát:

Ahhoz, hogy felkészülj hamis nyelven egy beszédhez, sok idegen nyelvű beszédet kell nézned. Ez néha tök vicces, mert akkor is megértheted, ha a nyelvet nem ismered. Például simán rájössz, mi a faszról beszélt Hitler. Az ilyen csőlátású vezetők idegen nyelven beszélnek. Én is azt gondoltam: ha mindent elhiszek, amit mondok, a nézők sem feltétlenül fogják az alattam felugró feliratot nézni.

Kiemelt kép: Gregg DeGuire/FilmMagic

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik