Szórakozás

Egy napra kiengedték a börtönből a kokaindílert – EZT csinálta

Komoly felháborodást kavart Angliában néhány fotó, amit egy elítélt gengszter, és az édesanyja tettek közzé az Instagramon – írja a brit Metro.

A 33 éves Luke Jewitt 2014-ben tízéves börtönbüntetést kapott, mert tagja volt egy bűnszervezetnek, amelyik 5,2 millió font (közel kétmilliárd forint) értékű kokaint csempészett be Nagy-Britanniába. A férfi ehhez képest, március végén, az édesanyja társaságában, egy luxusfürdőben lazított.

Jewitt anyák napján (Nagy-Britanniában az anyák napja a nagyböjt kezdetét követő negyedik vasárnapra esik) vitte el az anyját egy birminghami fürdőbe, ahol egy egynapos program akár 140 fontba (több mint 50 ezer forintba) kerül fejenként. Az Instagramra feltöltött úszómedencés, jacuzzis, masszázsos fotók láttán sokan háborodtak fel azon, hogy mindezt megteheti egy bűnöző, aki a büntetésének még alig felét töltötte le.

Később kiderült, hogy Jewitt engedéllyel mehetett ki egy napra a börtönből. Bár Nagy-Britanniában a jogszabályok lehetővé teszik, hogy az elítéltek szabadnapokat kapjanak, hogy így segítsék a visszailleszkedésüket a társadalomba, ilyesmi, rendszerint csak a büntetésük legvégén fordul elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik