Szórakozás

Eurovíziós Dalfesztivál 2019: Hollandia a győztes

Idén is volt Eurovízió, amiben idén a lakk BDSM-szerkók domináltak, na meg Madonna, aki ezt az esztrádműsort választotta új száma bemutatásának helyszínéül. A döntőbe most nem került be a magyar induló, de valósznűleg amúgy sem tudta volna megelőzni a győztes dalt.

Magyar induló nélkül zajlott le az Eurovíziós Dalfesztivál 2019-es döntője, miután Pápai Jocit nem szavazták be a legjobb 26 közé. Az egyre kevésbé szórakoztatóan gagyi, ellenben minőségibb, viszont ezzel együtt kissé unalmas dalfesztivál

2019-es győztese végül Duncan Laurence, vagyis Hollandia lett az alábbi dallal.

Hollandia 492 ponttal lett az első, Olaszország 465 ponttal a második, Oroszország pedig 369 ponttal a harmadik. Az utolsó helyen az Egyesült Királyság végzett mindössze 16 ponttal.

Ez volt a harmadik alkalom, hogy Magyarország nem jutott be a döntőbe – 2008-ban és 2009-ben Csézy, illetve Ádok Zoli voltak azok, akiket már az elődöntő során kiszórtak.

A magyar nézők számára így már nyilván kevésbé volt érdekes a Tel Avivban megrendezett döntő, ami ettől függetlenül azért izgalmas volt, hisz nemcsak Dana International, de Madonna is fellépett, sőt a műsor készítésében, pontosabban Tel Aviv bemutatásában az izraeli származású színésznő, Gal Gadot is segített. Az előbbi kettő kapcsán pedig a divattervező Jean Paul Gaultiert is megszólaltatták, hisz mindkét énekest öltöztette korábban. Gaultier nyilatkozata láttán a Duna TV magyar közvetítője – és egyben az Eurovízió egyik korábbi magyar indulója – Freddie azt mondta, neki nagyon szimpatikus, hogy Gaultier nem öltözött túl, csak egy farmerkabátot vett fel, „pedig mekkora ember.” Remélhetőleg Freddie soha nem tudja meg, hogy Gaultier rettenetesen egyszerűnek tűnő farmerkabátja valójában mennyibe is kerülhetett.

Miután laza két óra alatt lenyomta dalát mind a 26 ország, mindenki nekiállt szavazni, ezidő alatt pedig, hogy senki ne aludjon el a tévé előtt, a 2014-es győztes, Conchita Wurst lépett színpadra és elénekelte a 2015-ös győztes, Måns Zelmerlöw Heroes című számát. Ezt követően az elmúlt évek győztesei énekelték el egymás dalait, hogy végre olyan legyen ez a dalfesztivál, amiért a legtöbben nézik – szórakoztatóan bizarr és csodálatosan rossz.

És csak ezután jött a lényeg, mármint az, hogy Madonna bemutatta legújabb, Future című számát.

Pontosabban előtte még lenyomta az idén 30 éves Like a Prayert, elképesztő remegő hanggal és bántóan hamisan, de hát kit érdekelnek a hangok, ha a színpadon ott áll Madonna?! A 60 éves énekesnő koronában, két fonott copffal, többkilónyi ékszerrel kivert bőrszerkóban és kalóz-szemfedővel lépett fel, na meg olyan feszes arcbőrrel, amit egy 18 éves is megirigyelne.

Az idei döntőn egyébként a BDSM-lakkszerkók domináltak. Nemcsak Madonna, de a ciprusi énekesnő is extra szettben lépett fel – ő kristálycsillár-bugyis lakkdominának öltözött.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamta (@officialtamta) on May 14, 2019 at 9:25am PDT


De őt is lenyomták a queer izlandi fiúk, akik szegecses PVC-ruhákban toltak le egy kis techno punk-rockot, viszont még ez sem volt elég ahhoz, hogy nyerjenek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HATARI (@hatari_official) on May 15, 2019 at 7:12am PDT

Jövőre újra lesz Eurovízió, amit akkor valószínűleg Amszterdamban tartanak.

Kiemelt kép: Guy Prives/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik