Szórakozás

Vilmos herceg: Egy fiatalkori trauma olyan fájdalom, mint semmi más

Ebben a témában nagyon kevésszer szólal meg a herceg.

Egy BBC-n futó dokumentumfilmben jelent meg Vilmos herceg, ami a Royal Team Talk: Tackling Mental Health címet kapta, és a mentális egészség kérdéskörét vizsgálja, ami kiemelt figyelmet kap mostanság Vilmostól és az egész királyi családtól egyaránt.

A herceg több, ex- és jelenleg is válogatott labdarúgóval ült össze beszélgetni, majd egy ponton Diana hercegnéről is szó esett:

Mindig kell egy kis kikapcsolódás, hogy utána megfelelően tudjunk az érzéseinkről beszélni, mert nem vagyunk robotok. Azt hiszem, amikor nagyon fiatalon szenvedsz el egy ilyen tragédiát, olyan lesz a fájdalom, mint semmi más. És onnantól tudod majd, hogy nehéz lesz az életed során bármi olyannal találkoznod, ami ennél fájdalmasabb lesz. A mentális egészség ezért fontos: velünk van minden egyes napon, körülöttünk van, muszáj erről beszélni, mert elképesztően fontos lehet.

A herceg azt is hozzátette, nehéz aztán a dologról beszélni másokkal:

Mások szeretnének erről beszélni, de nem merik elkezdeni, azt akarják, te hozd szóba először az egészet, kvázi engedélyezve azt. Kell egy pillanat, amikor azt mondod, oké, beszéljünk.

Ritkán hallani ilyen nyíltan beszélni Vilmost az anyját ért tragédiáról, ugyanis inkább öccse, Harry az, aki többször megszólalt már az ügyben, ráadásul mindig viselt karkötőjének is van kötődése anyjához:

Kiemelt kép: Anwar Hussein/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik