Szórakozás

Kirúgták a BBC riporterét, mert viccelődött Meghan és Harry fiával

Meghan hercegné és Harry herceg fia, Archie Harrison hétfőn született meg, szerdán pedig meg is mutatták a világnak. Ez az esemény, pontosabban egy átgondolatlan vicc pedig egy BBC riporter kirúgását eredményezte.

Ezért nem herceg (még) Archie Harrison
A közeli jövőben még megkaphatja a címet.

A 61 éves Danny Baker a Twitteren osztott meg egy képet, amelyen Meghan és Harry egy felöltöztetett csimpázt tartanak a kezükben és azt írta hozzá, hogy a royal bébi elhagyta a kórházat.

A fotó azóta törlésre került, a 5 Live című műsor arca pedig elnézést kért, de ez sem mentette meg a munkáját. A kommentelők azonnal rasszizmussal vádolták meg, és a BBC sem tudott jót nevetni a dolgon.

Ez egy súlyos hiba volt. A poszt szembement azokkal az értékekkel, amiket a csatornánál képviselünk. Danny nagyszerű műsorvezető, de többé nem dolgozik velünk

– közölte a csatorna sajtósa.

Baker mindezt túlzásnak tartja. Azt mondja, lehet őt átgondolatlannak vagy hülyének nevezni, de rasszistának nem. Ő ugyanis állítása szerint csak a királyi elit és a puccos ruhába öltöztettet cirkuszi állatokat állította párhuzamba a fotóval, de rájött, hogy Meghan hercegné afrikai-amerikai származása miatt szerencsétlen dolog volt egy majommal helyettesíteni a fiát.

Kiemelt kép: Twitter/@prodnose

Ajánlott videó

Olvasói sztorik