Szórakozás

Ciara történelmet írt: íme a Met-gála legelső twerkje

Az idei Met-gálán a camp volt a téma idén, ami nem csak a viselt ruhákat jellemezte, hanem a bulit is. A bevonulást követően ugyanis két fellépés is volt a vendégek számára, az egyik Cher volt, akire mondhatni ráillik az iróniába tolt giccs, elég csak a Believe-re gondolna. A másik fellépő pedig az a Big Freedia volt, aki amellett, hogy a New Orleans bounce nevű, jelenleg a mainstreamben egyre inkább utat törő zenei műfaj egyik meghatározó alakja, mellette fekete drag queen is. Ahogy pedig Lena Waithe színész és író blézerje is üzente, a campet a fekete drag queenek találták fel.

Fotó: Theo Wargo/WireImage

Ciara-val vonultak be közösen a gálára, méghozzá twerkelve Big Freedia egyik számára, amiről a Vogue készített zenés videót, ez pedig a Met-gálák történetének első twerkje.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

History has been made! First time twerking has ever happened on the Met Gala Red Carpet! Kicking of the Met with @VogueMagazine 💃🏽. CC and @BigFreedia. #Dance

Ciara (@ciara) által megosztott bejegyzés, Máj 6., 2019, időpont: 4:18 (PDT időzóna szerint)

Big Freedia egyébként akkor kezdett el a figyelem középpontjába kerülni, amikor a Pharrell Williams vezette N.E.R.D. kijött Rihannával közös számával, amit a New Orleans bounce inspirált, Drake pedig rögtön utána kijött két számmal is, ami a műfajba illik, a Nice For Whattal és az In My Feelings-zel, mindkettőben szerepel a legendás drag queen, előbbiben csak a hangja, a másodiknak pedig a videójában láthatjuk.

Kiemelt kép: Mike Coppola/MG19/Getty Images, The Met Museum/Vogue

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik