Szórakozás

Örökbefogadott egy siket kutyát a siket férfi, és megtanítja a jelnyelvre

A 31 éves Nick Abbott örökbefogadott egy kölyökkutyát egy állatmenhelyről. Ez mindenképpen szép, de szerencsére nem egyedi eset. Ugyanakkor az ő esetük speciális, ugyanis mind a kutya, mind a gazdája siket.

Emerson hathetes volt, mikor egy floridai menhelyről egy maine-ibe került át. A fekete labradorkeveréknek rohamai és egy kutya-parvovírus nevű fertőzése volt. Szerencsére sikerült meggyógyítani, így felkerülhetett a adoptációs listára.

Amikor átkerült hozzánk Floridából, észrevettük, hogy hallási nehézségei vannak. De nem igazán zavarta, ugyanolyan, mint egy átlagos kölyökkutya

– nyilatkozta az abc Newsnak a mainei állatotthon, az NFR Maine munkatársa, Lindsay Powers, aki hozzátette, nem tudják, hogy siketen is született a kutya vagy csak később veszítette el a hallását.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nick Abbott (@nickandemerson) által megosztott bejegyzés, Ápr 30., 2019, időpont: 1:20 (PDT időzóna szerint)

Márciusban rakta ki Powers a Facebookra, hogy gazdit keresnek Emersonnak, hetekkel később jelentkezett Abbott.

Én is siket vagyok, emiatt úgy érzem, jó kapcsolat épülne ki közöttünk

– írta akkor a férfi. Nem sokkal később találkoztak, és kiderült, igaza lett Abbottnak, azonnal egymásra hangolódtak

Mintha egymásnak lettek volna teremtve

– mondta a férfi anyja, Richelle Abbott. A kutya, amint meglátja a férfit, egyből keresi, hogyan feküdhet le rá. Ha férfi pedig megcsavargatja a kutya fülét, az azonnal ugat egyet. Nick Abbott ráadásul a jelnyelvre is tanítja Emersont, már meg is tanulta az ülj, fekszik, gyere ide jeleket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik