Szórakozás

A kis Steiner Kristófékhoz egyszer eljött a Dalai láma

Steiner Kristóf volt a Life-on futó GreatLife – Nagyszerű élet, kifinomult ízek című műsor legutóbbi vendége, és a veganizmusról való sztorizgatás mellett némi főzőcskézés is belefért a műsorvezető Stőhr Gréta oldalán.

A műsor amúgy azzal a felütéssel nyit, hogy Stőhr régóta nem találkozott Steinerrel, akit vándoréletmódja miatt csak “kis hercegnek” nevez. Érdemes megfigyelni azt is, hogy a 26 perces adás alatt hányszor vándorol a tulipánokkal teli váza a lehető legjobb vágóképekért cserébe.

A főzés előtt kiderül, hogy mikor Steiner gyerek volt, járt náluk a Dalai láma (merthogy buddhista szellemben élték mindennapjaikat), de alig tudták leültetni, mert otthon nem volt kanapéjuk:

Döbbenetes volt, fel tudtam fogni, mert az iskolában vagy előtte az óvodában láttam, hogy az osztálytársaim vagy az ovistársaim nem hiszik el. Láttam a szüleimet is, hogy mennyire izgatottak, hogy jön a Dalai láma, és mi ilyen nagy hippik voltunk, nálunk nem volt egy kanapé sem például. Mindig ilyen tibeti meditáció-párnákon ültünk, a szüleimnek se volt hálószobája, hanem volt egy szobánk, ahol a matracaink voltak. Úgyhogy, amikor a Dalai láma jött, akkor szerezni kellett egy normális ülőgarnitúrát, amit így 6-7 éves koromig kb. nem is láttam.

Szóba került természetesen az újságíró vegán étrendje is, amire elmondása szerint nehezen vette rá magát, de egy ebéd közben jött a felismerés, ami belecsapott: mert épp libacombot eszegetett egy étteremben, mikor ránézett Özge nevű kutyájára, akinek hasonló méretű volt a combja, mint a tányérján heverő szárnyasnak. Ez — és később néhány vegán baráttal való eszmecsere — döbbentette rá, hogy elkezdjen “ártó szándéktól mentes” életet élni. Az adás utolsó felében megkezdődik a főzőcske, egy tofus-ananászos ételt készítenek el, alább szemügyre is lehet venni a receptet:

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik