Szórakozás

Rákóczi Feri a terrortámadás sújtotta Srí Lankáról üzent

A Rádió1 reggeli műsorának műsorvezetői a héten szabadságolnak, Rákóczi Feriék például családi vakáción vannak. A régóta tervezett Srí Lanka-i nyaralás azonban nem pont olyan hangulatban telik, ahogy szerették volna. A rádiós, feleségével és gyerekeikkel két nappal azelőtt utaztak ki, hogy öngyilkos merénylők robbantottak az ország több pontján.

Az Iszlám Állam magára vállalta a Srí Lanka-i merényletsorozatot
A célpontok a a terrorszervezet területeit bombázó országok állampolgárai, illetve a katolikusok voltak. 

A már több mint 300 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény után, Rákóczi a közösségi oldalán közölte, hogy jól vannak, most pedig a Blikknek is üzent.

Mélységesen megrázott itt mindenkit a 321 haláleset, nem ez lesz életünk legvidámabb nyaralása. Bent vagyunk a sziget belsejében, itt teljes béke van, ám kicsit több a rendőri ellenőrzés. Nem megyünk előbb haza, mert óriási a káosz a repülőtéren. Vasárnap indulunk, addigra remélhetőleg minden letisztul. Biztonságban érezzük magunkat, így nem tervezzük a korábbi hazautazást

– kezdte a rádiós.

Elkerüljük a nagyvárosokat és a vallási kegyhelyeket, ezeket szerencsére nagyrészt már megnéztük. Kis falvakban vagyunk, nyugodt helyeken. Mindenki nagyon szomorú a történtek miatt, ez egy alapvetően békés és vidám nép. Lépten-nyomon fekete és fehér zászlók vannak kitéve, ezek a nemzeti gyász színei.

Kiemelt kép: Facebook/Rákóczi Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik