Szórakozás

28 év kóma után felébredt a nő

Egy nő teljesen visszanyerte tudatát, miután 28 évet töltött vegetatív állapotban, írja az Independent. Ez az állapot hasonló a kómához, a különbség, hogy a betegek ilyenkor reagálnak a fájdalomra.

Munira Abdulla fia elmondta, sosem adta fel, mert érezte, egy nap felébredhet édesanyja.

A nő egy autóbaleset következtében szenvedett súlyos fejsérülést még 1991-ben, ekkor fia mindössze 4 éves volt. A buszon együtt utaztak, a nő a baleset során magához ölelte fiát, hogy megvédje az esetleges sérülésektől, aki így karcolásokkal megúszta, édesanyja azonban súlyos sérüléseket szenvedett, és órák teltek el, mire végre kórházba szállították.

A szaúdi herceg 2017-ben felajánlotta, hogy kifizeti a nő speciális kezelését Németországban, ahol az orvosok mindent megtettek azért, hogy a nő állapota javuljon.

Munira Abdulla állapota tavaly nyáron kezdett javulni, amikor fura hangokat kezdett kiadni, majd a fia három nappal később arra ébredt, hogy valaki a nevén hívja. Az édesanyja volt az.

Éveken át álmodtam erről a pillanatról, és a nevem volt az első szó, amit kimondott

– mondta a férfi, akinek édesanyja már képes hosszabban beszélni is. A nő azóta hazatért Abu-Dzabiba, ahol további kezeléseket kap a teljes felépüléséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik