Szórakozás

Jó szexpózok a női orgazmusért

A pornófilmekből úgy tűnik, mintha minden nő 10 másodpercen belül készen állna a behatolásra, de a legtöbb nőnek valójában nehéz megélnie a csúcspontot a partnerrel való szexben. A saját test ismerete mellett bizonyos szexpózok is segíthetik a folyamatot, de ahhoz, hogy sikerélmény legyen a szex, ismerni kell a szexuális izgalom szakaszait is.

A női orgazmus nem készen kapott dolog, mint a férfiaké, akik már az első magömlésük alkalmával találkoznak az élménnyel. A női test máshogyan működik, az élvezetes szex pedig sokszor nem attól függ, hogy milyen ügyes a férfi partner (technikája), hanem attól, hogy a nő mennyire ismeri saját testének működését. Mint mindenre, a női orgazmusra is igaz a mondás, hogy a puding próbája az evés. Ajánlott minél több olyan szexpózt kipróbálni, ami úgy ingerli a hüvelyt, a csiklót és a G-pontot, hogy talán elérhető az orgazmus, vagy az ahhoz közeli állapot. De ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szex lényege nem az orgazmusok száma, hanem a minőség, és ha valaki szeretne fejlődni ezen a téren, akkor az alábbi cikk segíthet.

A szexuális izgalmon sok múlik

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan is zajlik a szexuális izgalom, tudni kell, hogy több lépcsőből áll a folyamat, ami egyénenként változó, hogy mennyi idő szükséges ehhez. Az első szakasz a szexuális izgalomba kerülés szakasza, ezt a simogatások, érintések, csókolózások adják meg a nők számára. Ebben a szakaszban a test megnyílik a behatolásra, lubrikáció tapasztalható, a mellbimbók is megmerevednek. A férfiaknál ebben a szakaszban már erekció tapasztalható. A következő szakasz a plátó fázis, amiben az előzőkben írt fiziológiai tünetek fennmaradnak, de hullámzik az izgalmi szint, hol kicsit lejjebb esik, hol egy picit feljebb kúszik. A nők nagy részénél ez a szakasz több időt igényel, ez az előjáték ideje, a csikló ingerlésének nagy szerepe van ebben a folyamatban. Ennek a szakasznak akkor van vége, ha azt érezzük, pár másodperc és vége, ez leginkább a férfiakra jellemző. A nők számára intenzívebb és egyben monotonabb (többször ugyanazt a mozdulatot ismételni, ami izgató) ingerlésre van szükség.

Ezek után következik az úgynevezett elkerülhetetlenségi szakasz, ez az orgazmushoz vezető, visszafordíthatatlan folyamat, ami pár másodpercig tart, és biztos, hogy az orgazmus bekövetkezik. Itt már semmit nem lehet tenni az orgazmus ellen, ez a férfiakra és a nőkre egyaránt igaz. Az orgazmus bekövetkezése előtt körülbelül 4-10 másodperccel érkezik, intenzív, beindulnak a reflexfolyamatok, és az orgazmus megtörténik. Vannak olyan szexpózok, amik elősegíthetik ennek a folyamatna a megélését is, sokan mindössze a plátó szakaszig jutnak el, és általában a férfi élvezése vet véget a szexnek. Ebből is látható, hogy a plátó szakasz elnyújtásával megélhető az elkerülhetetlenségi szakasz, ami garantálja az orgazmus megélését. A plátó szakasz tehát sok előjátékkal teljen, ne rögtön a behatolással, utána jöhetnek a szexpózok a következők szerint.

Lovagló póz, körkörösen mozogva, nem le és fel

A lovagló pózban általában fel és le mozognak a nők, pedig körkörös mozgással, a csípő nyolcasozásával elérhető, hogy a csikló dörzsölődjön a partner testéhez behatolás közben. A lovagló pózt széken érdemes csinálni, a férfi üljön, így még inkább elérhető a csikló stimulálása. Az ágyban, fekve is lehet próbálgatni, és az sem gond, ha a nő közben a saját csiklóját simogatja, vagy ha a partner eléri, akkor ő maga teszi ezt.

Fotó: iStockphoto

Kutyapóz a csiklót is simogatva

A hátsó behatolást sokan nem szeretik, mert úgy tartják, hogy személytelen, vagy hogy megalázó számukra. Pedig ez a póz sok-sok lehetőséget rejt magában, hiszen minden hátsó behatolás jóval mélyebb stimulációt jelent egyúttal, aki próbálta valaha, érzi a különbséget. Az is megoldható, hogy ha a térdelés és a könyökre támaszkodás nem annyira tetszik, hogy egymáshoz simulnak a partnerek és mindketten térden próbálkoznak a pózzal. Így elérhetővé válik a csikló is, aminek fontos része van a női orgazmus elérésében.

Misszionárius póz, de nem be és ki mozgással

A misszionárius szexpózban általában be és ki mozog mindkét fél, pedig oldalsó mozgással, körzésekkel teljesen új irányt adhatunk ennek a póznak. Mélyebb és jobb lehet az izgalom, ha a nő felrakja a lábait a partnere csípőjére, és a saját csípőjét erőteljesen a partnerehez nyomja. Ha ez nem megy, segíthet egy nagyobb párna is, amit tegyünk a csípő alá. A behatolás szögét így megváltoztatjuk és a csikló is megfelelően dörzsölődhet a partner testéhez.

Orális szex

Az orális szexet ki ne szeretné? Azok, akik gyakran űzik, tudják, hogy ez a legbiztosabb módja az orgazmus elérésének. Ha a partner kitartó és odafigyel a nő testének jelzéseire, akkor biztosan bekövetkezik az orgazmus. Ennek egyik módja lehet a 69 is, akkor is, ha eleinte nehéz megszokni, hogy két dologra kell egyszerre figyelni.

A fentebb írtakból úgy tűnhet, mintha a klitorális (csikló) orgazmust propagálnánk, azonban inkább arról van szó, hogy szexuálterápián a hozzám érkező nők nagy hányada saját magával képes megélni a tetőfokot, csak a partnerrel nem. Ennek oka a csiklóorientáltság, amin ha valaki szeretne változtatni, képes lehet rá, terápiás környezetben pár hónap alatt át lehet szoktatni a testet arra, hogy a behatolással érje el a nő az orgazmust. Amennyiben erre nincs igény, csak az orgazmust szeretné valaki megélni a partnerével, a szexpózok és a hosszas előjáték segíthetnek ebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik